Hava Durumu

Mağlup olduk ve yenildik!

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2019 06:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 06:07

Bursaspor sezon başından bu yana ayağına gelen fırsatları tepmeye devam ediyor. Giresunspor'dan 50 dakikada 3 gol yiyen yeşil beyazlılar camiayı yine üzdü. Eşik atlama maçlarında pisi pisine alınan 2 beraberlik ve iç sahada alınan Giresun mağlubiyetiyle tam 7 puan güme gitti.

Elinin tersiyle itti ayağına kadar gelen fırsatı!..

Giresun'a karşı direnç gösteremeyip, kalesinde 50 dakikada 3 gol birden görmek kesinlikle kabul edilemez. Hele 15 dakika rakibe baskı grup 2 gol de bulunduysa ilk 50 dakikayı sorgulamak boynumuzun borcu.

Neden Bursaspor maça iyi konsantre olup iyi başlayamadı? Neden bir türlü maça ısınamadı? Neden reaksiyon göstermekte bu denli gecikti? Neden takımın bir oyun planı halen bulunmuyor?

Hepsi teknik heyetin işi... Tam 13 hafta geçti ancak Bursaspor'un ne oynadığını ya da oynamak istediğini halen çözemedik!

Kanattan Burak Kapacak getirecek... Birilerine gol pası verecek... Olursa olacak... Bundan gayri bir planımız yok maalesef.

Maçın başlama düdüğüyle birlikte bekliyoruz. Bekliyoruz... Bekliyoruz ki rakip hata yapsın diye... Sabreden derviş muradına ermiş misali... Sabrediyoruz, bekliyoruz...

Bu defa bekleme döneminde affedilmez hataları yapan biz olunca maçı döndürmek imkânsızlaştı. İkinci yarıda da geriye oynama hastalığı münasebetiyle çok güvendiğimiz Burak Altıparmak hatalı pas verince, son derece değerli bir 3 puan kayboldu gitti.

İlk 11'de başlayan golcümüz Kubilay 2 mutlak pozisyonu değerlendirmezken, sonradan oyuna dâhil olan Ali Akman ve Seleznov bir şekilde gol buldular. İkisinin de golcülüğü, oyun bilgileri ve gol vuruş becerileri Kubilay'ın önünde çünkü...

Yani atılan goller son derece doğaldı...

Maçın ardından "Ben Bursaspor'un teknik direktörüyüm, Bursasporlu oyuncular da Bursaspor formasını giyiyor, mağlup olabiliriz ama asla yenilmeyiz"  diyerek duygulara hitap eden Teknik Direktör Yalçın Koşukavak ilk kez istifaya davet edildi.

Kafa karıştırmaya gerek yok aslında... Hem mağlup olduk hem yenildik o gün. Ha sezon sonunda yenilmemiş oluruz, hedefi yakalarız, orası ayrı.

Yalçın Hoca takkeyi önüne koyup uzun uzun düşünmeli.

Selçuk'ta ısrar etmenin faydası var mı? Keza Kubilay ve bu sistem ile sezon hayırlısıyla geçer mi?

İlk yarı bitimine kadar kaldı geriye 3 hafta. Bu işin şakası da yok. Sezon sonunda Süper Lig'e çıkamazsak sonraki sezon işimiz 2 kat ağırlaşacak. Keyifler de fena kaçacak.

Bir de anlamadığım bir klişe var. "Bu ligde böyle oynamak gerekli... Bu ligin futbolu böyle" gibisinden...

Yahu bu ligde oynanan şey futbol değil midir? Başka bir şey mi oynanıyor? Bu ligde futbol böyle oynanıyor diye bizim de kervana aynı şekilde uymamız şart mı?

Deplasman neyse de iç sahada maça çift forvetle ve cesaretle başlayıp, taraftarın desteğiyle hücum futbolu oynamak düşünülemez mi?

Giresun maçının son 15 dakikasını 50 dakikaya çıkartamaz mıyız mesela?

Yok mu cesaretimiz?..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.