Hava Durumu

Martın sonu bahar mı?

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2019 06:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2019 06:03

Martın sonu bahar diyor CHP... Lakin mart ayı zaten bahara dâhil değil midir? Mevsimsel bir sıkıntı yok mu söylemde? Mart da bahardır nisan da...

Nisan sadece marta göre daha bahardır... Hava daha yumuşar... Sıcaklık artar... Mart kapıdan baktırıp kazma kürek yaktırdıktan sonra gelir asıl bahar ayları... Gevşer gönül yayları...

1 Nisan'da şaka gibi kar yağdığını da defalarca gördük. CHP'nin başına 1 Nisan şakası da gelebilir pekâlâ. Hele mevsimler küresel ısınma sonucunda birbirine girmişken... Hortumlar bile artabilir 1 Nisan'da!..

İnanılması güç bahar görüntüleriyle karşı karşıya kalabiliriz.

Ben olsaydım böylesine ortamda martta baharın geleceğine dair öngörüde hiç bulunmazdım. Farklı slogan seçerdim. Tabii başta ben değil de onlar bunlar bulunduğundan yapılacak bir şey yok.

Altını çizdiğim mevsimsel sıkıntılara rağmen slogan akılda kalıcı ve olumlu çağrışımlara yol açtığı için kullanışlı.

Tabii martinsonubahar.com sitesini açmayı akıl edememek olayın bir başka boyutu. AK Parti Büyükşehir başkan adayı Mestan Özcan, CHP'den önce davranıp isim hakkını alıp siteyi açtı malumunuz.

"Bizce de martın sonu bahar" yazıyor sitede. "Memleket işi gönül işi" sloganının hemen altında... Şu ana kadar 3341 kişi siteyi ziyaret etmiş durumda. Adam CHP filelerini havalandırmış. Hakkını vermek lazım.

İsim hakkını kaptıran CHP eleştiriliyor lakin memleketisigonulisi.com sitesini açmayı da bu defa AK Parti başaramamış. İsim hakkını alan bir vatandaş sloganı bloke etmiş. Seçime 2 hafta kala korsan yayına başlarsa da hiç şaşmam.

Her 2 taraf gol yemiş anlayacağınız. Demek ki iki cenah da aslında dijital çağdan pek nasibini alamamış. En azından beyin ekipleri önemli konuları ıskalıyorlar. Belki de beyinleri fazla yorgun olduğundan ve yoğunluktan olsa gerek. Ya da genç bir ekip belirlemiyor sloganları. 65 yaş üstü beyin fırtınası ekipleri seçime yön vermeye uğraşıyor.

Oysa bu tip profesyonel planlamalarda eksik ayak bırakılmamalı.

Beceriksizlik cirit atıyor siyasi partilerde maalesef!..

Siyaset ve anketler

Elbette manipülatif anketler var lakin kimse şikâyetçi olmamalı. Hepimiz biliyoruz ki herkes kendine yakın anket şirketinden nemalanmayı tercih etti bugüne kadar.

Hiçbir anket şirketi manipülasyonunu tek başına yapmadı. Ne yapıldıysa el ele yapıldı. Kol kola yapıldı. Sonuçta her yanlı anket, anketçinin kendi ayağına sıktığı bir kurşun oluverdi.

Şimdilerdeyse sosyal medya anketleri revaçta. Tabii muhalif kanat sosyal medyada son derece etkin olduğundan hep Millet İttifakı adayları birinci çıkıp duruyor.

31 Mart gecesi sosyal medya anketlerindeki hata paylarını da hep birlikte göreceğiz. Bundan sonraki seçimler için de ışık tutacak. "Muhalefetten 15 puan düş, iktidara ekle, al sana gerçek oy oranı" gibisinden bir sonuca varacağı misal... Sonraki seçimlerde de kullanabileceğimiz veriler elde edeceğiz.

Zaten gelecekteki seçimlerde klasik anket yöntemlerinin aynen devam edeceğini de düşünmüyorum. Son derece maliyetli yüz yüze görüşme yerine telefon uygulamaları üzerinden yapılacak anketler.

Kapatıyoruz beyler artık... Bunlar son anketler...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.