Hava Durumu

Medyada etik boyu kısaldı

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2019 06:00

Tüm renkler kirleniyordu birinciliği "beyaza" verdiler...

Ve şimdi de memlekette medya kirleniyordu birinciliği Beyaz TV'ye verdiler...

Beyaz TV'deki konuşmalı didişmeli sporumsu vesaire şov türündeki programda son derece tuhaf ve kabul edilemez sözler sarf etmişti Rasim Ozan Kütahyalı... Boşnaklar haklı olarak ayağa kalkmıştı...

"Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan da halen yargılaması devam ediyordu.

Ve işte bu ortamda Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV'de Derin Futbol programına dönüş yaptı. Kütahyalı'nın, Beyaz TV ekranlarına geri dönmesini ahali doğal olarak büyük tepkiyle karşıladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu dahi topa hayli sert girdi:

"Boşnak ve Türk halkının vicdanında müebbete mahkum olan, ahlaksız, aşağılık ve özrü mümkün olmayan hakaretin sahibi Rasim Ozan Kütahyalı'nın ekran karşısına çıkarılması nasıl bir garabettir, akıl tutulmasıdır. Beyaz TV'nin derhal bu hatadan dönmesi ve bu şahsı, layık olduğu çukura geri göndermesi gerekir."

Zaten yıllardır medyamızda etik boyu hayli kısa. Değişmeyen bir moda diyebiliriz. Rasim Ozan olayı da tuz biber ekti.

"1 yıl ekranlardan uzak kaldı, bir nevi kırmızı kart gördü... Daha ne kadar sürecek cezası" diyebilirsiniz ancak bari aynı kanala çıkmasaydı.

Madem Beyaz TV Rasim Ozan'ı yeniden ekrana çıkaracaktı neden uzaklaştırdı? Baştan beri arkasında dursaydı ya...

"Yorumcumuzun dili sürçtü... Maksadını aştı... Bir yanlış anlaşılma oldu... Aslında öyle demek istemedi" bahanelerinden birinin arkasına sığınsalardı... Onlar açısından bir yöntemdi...

Şimdiyse yorumcuyu uzaklaştırmışsın... Rezil şeyler söylediğini kabul etmişsin... Yargılama devam ediyor... Ve kalkıp yeniden aynı programa yorumcu olarak alıyorsun...

Pes doğrusu...

Yargılama sonucunu bekleseydiniz. "Yargı cezasını verdi biz de artık işine başlattık" diyebilirdiniz...

Bu da yaşanmadı...

Bir nevi ödüllendirildi Rasim Ozan Kütahyalı. Hatta ekranlara dönüşü Beyaz TV'de "Efsane geri dönüyor" şeklinde meraklandırıcı videolar marifetiyle duyuruldu. İzleyen "Acep kim efsane" diye hallere girdi. Altından Rasim Ozan çıktı. Ne efsanesi yahu? Ruh haliniz yerinde mi ey Beyaz TV?

Daha önce de TV'lerde benzer şekilde pervasız cümleler kullanan şovmenlerimiz oldu hatırlarsanız. Güner Ümit en popüler olduğu dönemde gafını yaptı lakin ekrana yeniden dönmeyi beceremedi.

Rasim Ozan ise derece olarak Güner Ümit'in 2-3 katı bir gafa imza atsa da paşalar gibi programına dönüş yaptı. Vallahi de helal olsun. Arkası sağlam ötesi belli ki... Yakıştı efsaneye...

Aynı sözleri muhalif kimliğiyle bilinen bir yorumcumuz sarf etseydi muhtemelen şu an çoktan yurt dışına kaçmıştı. Kapıkule'ye kadar kovalamıştık mendeburu.

Haksız mıyım?

Gelinen son noktadaysa 10 bin kişi pazar günü Beyaz TV önünde eylem yapacak.

Boşnaklar ve Ahlak Gönüllüler Platformu, Rasim Ozan Kütahyalı yeniden ekranlara çıkaran Beyaz TV 'ye "Rasim Ozan Kütahyalı'yı ekrana çıkararak ahlak yerine reytingleri tercih edenlere, bu ülkenin insanlarının söyleyecekleri var" şeklinde eleştiri gönderiyorlar.

Bakalım pazar günü neler yaşanacak?

Merakla beklemekteyiz...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.