Hava Durumu

Mestan'a "duygusal" destek şart

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2019 06:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2019 06:14

Bursaspor'da tek başkan adayı Mesut Mestan...

Listenin oluşturulma ve iletilme şeklinin hiç de Bırsaspor'a yakışmadığını belirtelim öncelikle. Lemi Keskin ile birlikte hareket ediyordu Mestan. Son anda Keskin -bazı gelen telkinler sonucunda- taca gönderildi ve Mesut Mestan'la tek adaylı kongreye gidilecek.

Daha önce de başkanlığa adaylığını koymuştu Mesut Mestan... Bu kez ipi göğüsleyecek gibi... Tabii Bursaspor'un en sıkıntılı döneminde koltuğa oturacak büyük ihtimal.

Dağ gibi maddi problemler Mestan'ı bekliyor. O yüzden yönetimine alacağı hiçbir kişinin "Ben yönetici katkısı vermem" deme lüksü yok. Geçen sene 1 TL verilecekse şimdi ihtiyaç 5 TL çünkü. Her yönetici elini cebine atacak. Her yönetici cebinin boşalmasını tadacak!

Henüz listesi belli değil Mestan'ın. Kongre gününe kadar köprülerin altından nice sular akar malum. Maalesef tamamen "duygusal" kriterlere göre oluşturması gerekli yönetimin.

Başkan ve yöneticiler elini cebine atacak ki sonra sıra Bursa şehrine gelsin. İş dünyası ve Bursaspor'a gönül verenler de maddi yardımda bulunsun. Yönetim elini cebine atmazsa, sıkıntılar birer birer çözülmezse önümüzdeki yılı da kaybederiz. Artık hata yapma lüksümüz bulunmuyor. Herkesin idrak etmesi lazım...

Öncelikle FIFA ve transfer tahtasının açılması problemleri halledilecek. Bunlara para gerek. 27 Haziran'a kadar meşhur kalecimiz Frey'e ödenmesi gereken 700 bin avro gibi bir rakam var. Puan silme ve transfer yasağı cezalarını istemiyorsak paşa paşa ödemek zorundayız.

Sonrasında mevcut futbolcuların alacaklarını ödeyeceğiz ki serbest kalmasınlar... Bir kısmının bonservisinden gelir elde edilecek.

Bu kadroyla lige girilmeyeceği için hem teknik direktör hem de futbolcu transferi yapılacak. Tabii buna da kaynak lazım. Bu ligi iyi bilen bir teknik adam şart.

Personel maaşları ödenecek. Banka borçları keza...

Kısacası Mestan'ın işi hiç de kolay değil...

İşini kolaylaştıracak şey ise Levent Kızıl modelini uygulamak. Kızıl kendi döneminde "Bursaspor için her yere giderim" demiş ve herkesin ayağına kadar gidip samimiyetle yardım talep etmişti. Küçük- büyük ayrımı yapmamıştı.

Amerika'yı yeniden keşfetmenin gereği yok. Kızıl'ın yaptıklarını yaptıktan sonra camia Bursaspor'u layık olduğu yere taşımak için gereği neyse yapar.

Yeter ki samimiyetinize, içtenliğinize inansınlar...

Kongre bitsin, kent dinamikleri devreye bir an önce girsin...

Tabii acele edip yanlış işler de yapmayalım.

Latince'de sevdiğim bir sözü var; "Yavaşça acele et".

Çok yavaş ve çok hızlı davranmak başarısızlığı getirir. Ağır ağır acele etmek tam kararındadır ve başarıya ulaştırır.

Mestan da böyle yapmalı...

Yavaşça acele edelim, yeşil beyazlı camiayı düzlüğe çıkartalım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.