Hava Durumu

Milli ara iyi gelmeli

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2019 06:00

İki maç üst üste berabere kalarak ayağına gelen fırsatları tepen Bursaspor, ligin zirvesinde yer alma şansını kaybetti.

En azından 2 puan daha fazlamız çok daha rahat olabilirdi. Balıkesir ve Bolu maçlarından 4 puan çıksaydı 3 puanının silinmesine rağmen zirveden kopmamış ve rakiplerine korku salmış bir camia konumunda olacaktık.

Şimdiyse son 2 maçını kazanamamış, hatta Bolu maçında 25 dakika baskı yemiş ve buna karşılık da verememiş bir takım var elimizde. Rakiplere bırakın korku salmayı, iştahlandıran bir takım oluverdik.

Boluspor gibi kısıtlı imkânlarla mücadele eden bir takım karşısında bu denli mahkûm ve pısırık futbol oynanmasını doğrusu yeşil beyazlı camia kaldıramıyor. Bursaspor, tarihinde attığının üstüne yatarak ya da geriye yaslanarak galibiyete ulaşamadı. 2-3 maç ulaştıysa da camia tarafından eleştirildi.

Çünkü bu şehrin bir karakteri var. Biri Yalçın Koşukavak'a anlatmalı. Isıran, saldıran, rakibe pres uygulayan bir takım istiyor yeşil beyazlı camia!

3 puana ulaşır veya ulaşmaz... Orası ayrı konu... Önemli olan iradeyi ortaya koymak... Bunu da oyuncularla birlikte sahada uygulamaya çalışmak.

Yoksa kimseye keyif vermeyen, mücadele etmeyen ve sonucunda puan da kaybeden Bursaspor'u eleştirmeyen de kalmaz. Korkunun ecele faydası yok. Cesaret göstereceksin. Ofansif kadroyla sahaya çıkacaksın. Lamı cimi yok!

Misal; Süper Lig kalitesinde Seleznov gibi bir golcün var. Neden ilk 11'de Kubilay ile birlikte başlamasın? Kazanmak isteyen bir Bursaspor neden çift forvet oynayarak rakiplerine 3 puanı istediğine dair bir mesaj vermesin?

Özellikle iç saha maçlarında çift forvet oynamak neden mümkün olmasın?

Yalçın Hoca milli arada mutlaka ofansif yönü halletmek zorunda. Artık mazeret de kalmadı. 3 aydır yeni transferler de idmana çıkıyor. Teknik yönden bahanemiz bitti. Artık yeşil beyazlı takım bir karakter ortaya koymak durumunda.

Ekonomik bahaneler sadece beni en çok düşündüren konu. Şubat ayını çıkartacak bir bütçemiz var lakin ligin ikinci yarısı Bursaspor adına çok büyük ekonomik sıkıntılara gebe...

Hem oyuncu maaşları hem de UEFA'ya ödenmesi gereken 5-6 milyon avro... Hepsi üstümüze dalga dalga gelecek. Rakiplerden çok daha fazla saha dışı atağa maruz kalacağız. İşte o dönemde şehirden destek bulmak adına sportif başarıyı ne kadar artırsak o denli iyi.

Ligin zirvesindeki bir takımın dinamikleri harekete geçirmesi de o denli kolay olur. Orta sıralarda gezinen bir takımın işi zorlaşır. Yönetimin elinin kuvvetlenmesi için seri galibiyet şart.

Öte yandan Mesut Mestan yönetiminin ilk yarının sonuna doğru kulübün içinde bulunduğu mali durumu camiayla paylaşması şart.

Herhangi bir sürpriz yaşanmamalı bir daha... Bursaspor camiası, yeni bir puan silme cezası sürpriz bir zamanda gelirse kaldıramaz. Yönetim şeffaf olup anlatmak zorunda.

Stadyum ismi acilen satılmalı. Yüksek miktarda para getirebilecek en önemli reklam mecramız orası. Bazı gelişmeler olacağını söylemişti Başkan Mestan lakin arkası gelmedi.

Kısacası milli arayı hem takım hem de yönetim iyi değerlendirmek durumunda.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.