Hava Durumu

Mitinglerin para birimi

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2019 06:00

Türk Lirası'ndan altı adet sıfırı atalı uzun yıllar geçti lakin halen eski sistemi kullanmaya devam ediyoruz memleketimde.

Yaşlı teyzelerimiz, amcalarımız hâlâ 1 TL yerine 1 milyon TL'yi kullanıyor. "Domates 5 milyon oldu, patatesin 3 kilosu 10 milyon... Hiç olur mu bu fiyatlar" gibisinden yakınıyor. Elbette yapacak bir şey yok. 85 yaşındaki insana altı sıfır attırmak hiç kolay olmuyor. O kendi para birimine göre devam ediyor yoluna...

Lakin ülkeyi yönetenlerin "katrilyon"dan vazgeçmemesi son derece düşündürücü...

İktidar yapılan yatırımları anlatırken "Ankara'ya 10 yılda 127 katrilyon yatırım yaptık" diyor misal...

İnsanı yerinden zıplatan, hoplatan, takla attıran bir rakam bu... Tamı tamına 127 katrilyon! Hem de sadece Ankara'ya yapılan bir yatırım. Diğer illere yapılan yatırımları da ilave edersek, Adapazarı'na 15, Samsun'a 10 katrilyon derken bin katrilyonu geçer memlekete yapılan yatırım miktarımız.

Bu ne zenginliktir yahu? Bu hesaba göre her Türk'ün göbeğini kaşıya kaşıya gezmesi, keyfe keder çalışması gerekiyor. Hatta hayatımız boyunca hiç çalışmasak bile olur.

Bin katrilyon liradan söz ediyoruz arkadaş...1 katrilyon eşittir 1 milyon tane milyar! Ya da bin tane trilyon!.. Bin katrilyon ise eşittir 1 milyar trilyon... Çil çil liralar... Akıl fikir yetmiyor...

12 ay dişimizi sıksak, yatırımları kessek dış borcumuz biter gider. Öylesine kallavi bir sayıdır bu...

Ankara'ya 127 katrilyon yatırım yaparken 2018 bütçe açığımız yaklaşık 72 milyar. 127 katrilyonun yanında lafı bile edilmez. Çerez parası desek yeridir.

4 milyar maaş alan bir memur, Türkiye'nin 1 yıllık bütçe açığını tek başına maksimum 20 ayda kapatıyor aynı hesap yöntemlerine göre... Memurun refah düzeyini buyurun siz hesap edin artık... Her 1 memurumuz 10 Bill Gates zenginliğinde...Böyle memleket var mıdır yeryüzünde baba erenler?

Tabii ki böyle bir durum vaki değil... Keşke olsaydı...

127 katrilyon yerine 127 milyar TL demek gerekli oysa...

Lakin milyar kelimesi topluluklar üzerinde gereken etkiyi yaratmayabileceğinden "Katrilyon" telaffuz ediliyor. 11 yıl öncesine dönülüyor. Liradan altı sıfır atılmamış gibi yapılıyor. En azından miting boyunca eski para birimine dönülüyor. Miting sonrasında yine normal para birimine geçiliyor.

Miting lirası ile halen kullandığımız TL arasında milyonda bir fark var anlayacağınız...

Sadece iktidar değil muhalefet de mitinglerde aynı para birimini kullanıyor. Bunun da altını çizelim. "Türkiye'nin bu yıl ödeyeceği borç faizi 150 katrilyon" gibisinden cümleler kuruyorlar ki ahali üzerinde büyük etki yaratsın.

Yani iktidar yatırımları anlatırken "katrilyon" kullanmaya devam ediyor...

Muhalefet de borçlardan söz ederken "katrilyon" kullanımına devam ediyor.

Asgari ücret ise 2 bin TL'yi yeni geçti...

1 katrilyonun kaç milyar asgari ücret ettiğini hesaplayacaktım ama gerek yok sanıyorum. Konu anlaşılmıştır.

Lütfen Türk siyasetçileri de TL'den altı adet sıfırı atıversin. Yoksa milletin kafası fena halde karışıyor. Zaten kuş kadar aklımız kaldı, onu da siyasetçiler almasın.

Mitinglerde de tedavüldeki TL kullanılsın! Kampanyayı başlattım gitti!

Desteklerinizi bekliyorum...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.