Hava Durumu

Mudanya'da neler oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2019 06:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2019 06:08

Suriyelilerin bayramda Mudanya sahilinde yol açtığı sıkıntılar sonrasında Türkiye'de gündem olan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz basın toplantısı düzenleyerek yaşananları anlattı.

Mutlaka açıklamayı yapmalıydı... Ne faşistliği kaldı ne de merhametsizliği çünkü Başkan Türkyılmaz'ın! Linç etmeye kalkanı bol oldu!..

Oysa sosyal demokrat kimliği ve insanı seven yapısını bilmeyen yok Hayri Türkyılmaz'ın.

'Bir başkasını rahatsız edecek şekilde denize girmeye çalışan, başkasının denizden faydalanmasını engelleyen, deveyle atla sahile gelen her kim olursa olsun gereğini yapacağız. Burada misafir olmanın koşulları var!' diye durumu özetledi başkan.

Aynı davranışları TC kimlikli birisi de yapacak olsa aynı muameleyi görecek. Çünkü Mudanyalılar çok dertliler. Sıkıntılar da tabii Hayri Türkyılmaz'a gidip durdu. Başkan bir şey yapmalıydı ve yaptı. Sorumluluğu da aldı.

Zabıtalar bayram boyunca çalıştı ve insanlar biraz nefes aldı.

Gördüğümüz kadarıyla yüzde 95 oranında bir destek var Başkan'ın arkasında. AK Parti ve MHP'ye oy atmış nice seçmen de Türkyılmaz'ın icraatını doğru buluyor. AK Partili belediyelerden de benzer bir tavır bekliyorlar ama!..

Konu son derece hassas.

Suriyelilerin en yoğun yaşadığı il olan Bursa'da önümüzdeki günlerde de benzer olayların yaşanması kaçınılmaz.

Hayri Türkyılmaz'ı eleştirenleri mutlaka Mudanya sahillerine hafta sonunda bekliyoruz. Yaşananları mutlaka yerinde görmek gerek. Uzaktan eleştirmek pek de akıllıca değil hal böyleyken!..

Buyurun bir zahmet geliniz faşistlik suçlaması yapmadan önce... Bekara karı boşamak pek kolay misali... Uzaklardan ahkâm kesmek, suçlamak kolay!

Bir yerde misafirseniz, uygun davranışlarda bulunmak şart değil midir? Ev sahibini salondan kovmaya çalışan misafirin hoş karşılanma ihtimali ne kadardır?

Bunlara yanıt aranmalı...

Aslında yaşadıklarımızı bir fıkra çok iyi özetliyor.

Temel Amerika'ya gitmiş. 6 ay sonra dönmüş. Arkadaşları 'nasıl çok zorlandın mı?' diye sormuşlar. 'Yoo onlar çok zorluk çekti!' demiş.

Yaşadığımız tamamen budur...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.