Hava Durumu

Mudanya emin ellerde

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2019 06:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2019 06:02

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ikinci dönemine hayli güçlenerek girdi. Partisinin önceki seçimlerde çok az oy aldığı köylerde dahi oylarını katladı. Oy vermeyenlerin oyunu alabiliyorsanız başarının altını çizmek gerek doğal olarak.

Doğrusu görevdeki ilk döneminin başlangıcında Mudanya'da bazı tepkilere maruz kalmıştı Hayri Türkyılmaz. Kolay değildi bazı şeyleri değiştirmek. Lakin sonrasında açık sözlülüğü ve dürüstlüğü onun artıları oldu. Mudanya'ya önemli dokunuşlarda bulundu.

Ve Mudanya halkı Başkan'a güvenerek ikinci dönem için onayı verdi.

"Görevimize hemen başladık. Hiçbir şey fark etmedi. Sadece arkadaşlar bir sürpriz karşılama yaptılar. Aslında değişen bir şey olmayınca karşılamaya gerek de yoktu" diyerek gülerek anlatttı Başkan...

Öncelikle sıcak bir konu.. Tirilye'de Faruk Çelik'in adını taşıyan kültür merkezinin isim değişikliği...

"Sayın Faruk Çelik kendisi de istemiyordu isminin orda olmasını. Zaten biz bu tip değişiklikleri de hep Mudanyalılara sunuyoruz. Referandumlar yapıyoruz. Yine öyle yaptık. Faruk Çelik Kültür Merkezi'nin adını Tirilye Kültür Merkezi olarak değiştirdik. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne sokmak için çok çalışıyoruz. Gündemimiz artık UNESCO..."

Yaşananı böyle izah eden başkan "Tirilye'nin önemli değerleri var. Taş Mektep yılsonunda bitecek. Ciddi bir yabancı turist artışı da bekliyorum. Mudanya sanayi şehri değil. Turizm, eğitim ve tarım şehrine göre yapılmalı projeler. Biz de tüm planlarımızı buna göre yapıyoruz."

Ve Büyükşehir ile olan ilişki. Son durum nasıldı? Anlattı Başkan:

"Şu an 23 milyon alacağımız var Büyükşehir'den... Tabii kanuni süreç devam ediyor. Sonuçlandığında sahildeki tesisi geri alabiliriz. Eskiden Mudanya Belediyesi'ne aitti. Su borcuna karşılık verilmişti. Mudanya'nın kaynakları ve değerleri Mudanyalıların olmalı.  Maalesef sahil projesi hâlâ sıkıntılı. Büyükşehir sorumluluk alanında olduğu için sahilde birçok ihlale müdahale edemiyoruz. Trafik konusunda da yetki bize verildiği takdirde sıkıntıyı büyük oranda çözeceğimize eminim."

İDO ve BUDO için alternatif projelerinin hazır olduğunu hatırlatan Başkan Türkyılmaz "Büyük bir projeydi. Davaları kazandık. Yerlerini değiştirmek zorundayız. Tek noktada olmalılar.

BUDO mevcut yer için kira vermeli" diyerek deniz otobüslerinin hizmet yerlerinin değişmesi gerektiği konusundaki tavrını vurguladı.

Son olarak Yıldıztepe Projesi... Başkan'ın deyişiyle "Mudanya için asrın projesi"...

"Yıldıztepe'de sondaj ve statik çalışmalar devam ediyor. Sonra ihale süreci başlayacak. Hemşehrilerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin görüşlerini alarak geliştirdiğimiz proje çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. İki yıl içerisinde projenin tamamını bitirmek istiyoruz. Proje içerisinde sinema salonu, Atatürk Kültür Merkezi, kafeteryalar, restoranlar, seyir terasları, taksi ve minibüs durakları, çocuk oyun alanları, gezi ve yürüyüş yolları ile birlikte amfi tiyatro yer alacak. Mudanya için çok önemli bir adım olacak."

Hafta sonları Mudanya'ya akın eden yüz binlerce Bursalıdan biri olarak doğrusu Yıldıztepe'yi biz de merakla bekliyoruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.