Hava Durumu

Ne istiyorsun bizden 2020!

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2020 06:00

Bir gün, bir seneden hesap soracağım hiç aklıma gelmezdi. Henüz geleli 36 gün oldu lakin hem dünya hem memleket karıştı...

Virüsler, düşen uçaklar, deprem, çığ felaketi derken neye uğradığımızı şaşırdık. Trump bile beraat etti. Azledilmekten yırttı. Dünyanın başına bela olmaya devam edecek. Hatta şimdi daha da güçleneceği yorumları yapılıyor Trump'ın!..

Sadece 36 günde lanetlendi 2020 senesi!

Ama durun biraz da diğer açıdan bakalım. 2020 gerçekten lanetli mi yoksa insanoğlu mu dünyaya ayak uydurmayı beceremiyor?

Sağlam bina yaparsanız deprem felaket olmaktan çıkıyor malum. Fay hatları binlerce yıldır benzer hareketlerde bulunuyor. Yani depremlerden ders çıkarmayıp binasını sağlam tutmayan kul yapımı sistemi değil de 2020 yılını mı sorgulayalım?

Çığ da düşer. Fizik kanunlarına göre olağan... İlk kez çığ düşmüş de değil... Büyük kar kitleleri yüksek eğimli yerdeyse çığ riski olmaması kaçınılmaz. Yüzlerce insan bu durumdan haberdar edilmeyip facia bölgesinde tutuluyorsa 2020 ne yapsın? Sesin çığ yarattığı da hiç düşünülmüyor mu? Kimse suçlu değil de 2020 mi suçlu?

Piste inmeye çalışan bir uçak eğer durmasına yetecek rüzgar, düzgün çalışan fren sistemi ve kaygan olmayan zemin, doğru lastik vs gibi unsurlara sahipse durur... Şirket sahipleri pilotlara da baskı yapmamalı tabii... Ve havacılık kurallarına da uymak kaydıyla... 2020'nin bu konuda da yapacağı bir şey bulunmuyor.  Becerememişiz!..

Virüsler için de biyoloji ve kimya kanunları geçerlidir. Birileri virüslerin üreyeceği şartları oluşturan hal ve hareketlerde bulunuyorsa ya da laboratuarda virüs üretiyorsa "Allah belanı versin 2020" mi diyeceğiz? Ne yapabilir ki 2020!

Bir zahmet yaşadığınız çevreye uyum sağlayacaksınız. İnsanoğlu zekâsıyla tüm canlıların önünde lakin akılsızlıkta da sınır tanımıyor!

Kısacası 2020'ye kimse iftira atmasın. İnsanlık akıllansın. Kendi koyduğu kurallara uysun. Yaşadığı sisteme uygun hareket etsin yetecek...

Zaten 2020 diye de bir şey yok. Takvimi de insanlar uydurmuş. 31 Aralık 2019'da insanoğlu ne haldeyse 2020 Şubat'ta da aynı... Acı ama gerçek...

Komik futbol!

Memleketimizde zaten futbol falan oynanmıyor. Kulüplerin yüzde 90'ı bitik durumda. Ortaya bir de tuhaf başvurular çıktı.

Göztepe ile oynadıkları maçta kural hatası yapıldığı iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuran Beşiktaş hükmen galibiyet talep etti. Olmazsa maçın hata yapılan dakikadan itibaren topun kendilerine verilerek devam etmesini istedi. Bunlar da yetmedi ve siyah beyazlı kulüp Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'ndan (IFAB) olaya ilişkin tavsiye görüşü istedi.

Yok daha neler hakikaten!

Bu hatanın benzeri ve daha fazlası hatalar her maçta yapılıyor. Hata varsa da hakeme ait. Eğer ki bu hataları kural hatası sınıfına sokarsak bütün maçlar karakolda biter! Süper Lig'de zaten biten futbol iyice yerlerde sürünür.

Lütfen gereksiz itirazlarla hem Türkiye'yi hem de Avrupa'yı meşgul etmeyelim.

Komik olmayalım daha fazla!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.