Hava Durumu

Ne olacak futbolun hali?

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2020 06:00

Bir başkadır benim memleketim. Başka yerde hakikaten yaşayamam...

Meşin yuvarlak işlerinden sorumlu TFF'miz salgın döneminde oynatarak şampiyonunu belli ettiği Süper Lig'de küme düşmeyi kaldırarak futbolumuzun üzerine tüy dikti!.. Eee o zaman Süper Lig biletini alamayan diğer kulüpler de "Madem kapı açıldı, biz de girelim" diye kulise başladılar.

"Korona sadece küme düşmeyi mi etkiledi? Biz de etkilendik!" dediler... Haklı olarak...

Adana Demirspor güçlü şekilde "Bizi de Süper Lig'e alın, biz de hak ettik" gibisinden bastırmaya başladı.

Başkalarını sıvacılıkla itham eden Ahmet Çakar Twitter marifetiyle "Süper Lig 22 takım olsun, Adana Demirspor alınsın" diye kulise başladı. Adanalı sanatçı Haluk Levent de yine sosyal medyadan Demirspor lehine paylaşımlar yaptı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar "Gerekli yerlerle görüştüm, Demirspor'un yeri Süper Lig" açıklaması yapınca Bursaspor camiası ayağa kalktı! Film koptu!..

Bursa siyaset dünyası göreve davet edildi ve davete icap edildi...

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa milletvekilleri ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman gerekli makamlarla görüşmelerde bulundu. Bursa'nın tecrübeli gazetecilerinden Osman Gürçay yapılan görüşmeleri ilk kez köşesinde gündeme getirdi.

Keza Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar sosyal medyada topa girdi ve "Bursaspor olmadan olmaz" mesajını verdi.

Eski Bakanımız Faruk Çelik de "Bursaspor sahipsiz değildir" paylaşımıyla kısa ve net bir mesaj gönderdi. Daha fazlasını yazmasına zaten gerek yoktu.

"Ya 21 takım devam eder ya da 24 takım olur Süper Lig" fikri dört taraftan kuvvetli şekilde savunuldu. Sonuçta Bursaspor camiasının da gücü görüldü.

Gelinen noktada "Her an her şey olabilir" diyebiliriz...

Federasyon tartışmaları izledikten sonra, "21 takımlı ligden geri adım atmayız" diye açıklasa da... Daha önce bu tip açıklamalarını çok gördük! TFF defalarca kendini tekzip etti malumunuz!..

Yine bir tekzip gelebilir TFF cenahından...

Adana Demirspor camiası şimdilerde "UEFA, bay geçilen haftalı lig istemiyor, 22 takım şart" fikriyle hücuma geçmeye kalktı.

Lakin UEFA, TFF'nin yaptıklarını izlemiyor mu sanıyorsunuz? TFF'nin uygulamaları sonucunda canı yanan kulüpler UEFA'ya başvurduğunda Türk futbolu ceza almayacak mı zannediyorsunuz?

UEFA bazı kulüplerin ispiyonları sonucunda "Türkiye 3 yıl UEFA organizasyonlarında yer alamaz" diye açıklarsa ne yapacaksınız?

Türk futbolunun fabrika ayarlarıyla öyle oynadık ki 21 yerine 22 takımlı bir Süper Lig iyice kargaşaya sürükler! Mevcut haksızlığı körükler! Şikâyetler arka arkaya gider!.. TFF kulüplerin gönlünü bir şekilde alacaktır muhtemelen.

Keşke ligleri oynatmadan mevcut haliyle pandemi başında tescil etselerdi. Ne bu kadar tartışma yaşanacaktı ne de fazla bağıran çıkacaktı o vakit. Topu Sağlık Bakanlığı'na atıp sıyrılma şansları vardı.

Şimdiyse tamamen adaletsizliğe batmış bir TFF ile karşı karşıyayız!..

Kulüplerin açıklanan harcama limitlerinde de adaletsizlik açıkça görülüyor. TFF'nin hesaplamadaki kriterlerini herhalde anca 2-3 hesap uzmanı anlayabilir memleketimde... Diğerleri fikren iflas bayrağını çeker... Kaçacak delik arar...

Sonuç olarak ortada bir keşmekeş var. Sistem mistem hak getire! Bu ortamda 3 takım daha Süper Lig'e alınırsa hiç şaşırmam...

"TFF kendi etti kendi buldu" der geçeriz!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.