Hava Durumu

Nilüfer-Üniversite ilişkileri

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2019 06:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 06:05

Rektör Yusuf Ulcay döneminde, Nilüfer Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi arasındaki ilişkiler maalesef bir türlü yolunda gitmedi.

Nilüfer Belediyesi'nin öğrencilere ücretsiz çorba dağıtımının bile önü kesilmişti hatırlarsanız! 'Çorbayı sen vermeyeceksin, ben veririm' denilmişti. Tartışmalar yaşanmıştı. Oysa yapılması gereken çorba verene teşekkür edip 'Biz de simit çay veriyoruz' demekti. Yapılamadı. Ulcay'ın görev süresinin sonlarına doğru az biraz olumlu hava esti ama o kadar...

Hiçbir konuda ortak paydada buluşulamadı.

Şimdiyse rektör değişti. Eskiye nazaran çok daha olumlu, şeffaf ve pozitif bir yönetime kavuştu Uludağ Üniversitesi.

Rektör Saim Kılavuz ile tanışmamızda hayli güçlü işaretler almıştık. Aldığımız olumlu ibareler Uludağ Üniversitesi - Nilüfer Belediyesi ilişkilerine de yansıyacak.

Nilüfer Belediyesi'nde de Turgay Erdem gibi bir ismin başkan olduğunu düşünürsek kazanan Bursa şehri olacaktır.

"Yeni Rektör Saim Kılavuz ile görüştük. Bizi çok sıcak karşıladı. Her türlü işbirliğine hazır olduğunu belirtti. Görüşmemiz güzel geçti."

Bu sözler Başkan Turgay Erdem'e ait... Fethiye'deki kültür merkezine yatırım yapabileceğini ifade ederek Üniversite'den talepte bulunmuş Nilüfer Belediyesi. İstek olumlu karşılanmış.

Bursa'nın eski kültür merkezlerinden biri yenilenecek ve daha da canlanacak büyük ihtimal.

Sanata büyük destek veren Nilüfer Belediyesi'nin Kent Tiyatrosu'nun yeni sezona başlayışı dolayısıyla Başkan Erdem ve ekibiyle bir araya geldik ve Uludağ Üniversitesi ile aralarındaki ilk sıcak adımları böylelikle öğrendik.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nin arkasında yer alan Milli Emlak'a ait arsayı da kültür merkezi yapmak üzere istemişler lakin henüz yanıt verilmemiş.

Öte yandan Nilüfer Kent Tiyatrosu'nun da doyurucu bir sezona imza atacağını belirtelim. 2'si çocuklara yönelik 9 kaliteli oyunla perdeleri 2 Ekim'de açılacak. Hayali'nin Hayali, mübadele döneminde Bursa'da yaşananları ele alan ve belediyenin isteğiyle senaryolaştırılmış bir oyun. Sezon da bu oyunun galasıyla başlayacak.

Tiyatro Festivali de 7 aya yayılacak bu yıl. Takip etmek biraz daha kolaylaşacak haliyle.

Sahne Eseri Yazma Yarışması ekim ayında sona erecek ve Bursa'da Tiyatro 140 Yaşında sergisi de Nazım Hikmet'te açılacak...

Birçok belediye bütçe sıkıntılarından dolayı etkinliklerden elini ayağını çekerken Nilüfer Belediyesi'nin geri adım atmayışının altını çizmek gerek.

Hazırlanan tanıtım fragmanları dahi çok profesyonel ve özeldi. Oyunları kaçırmayın derim.

Bu arada 'askıda bilet' uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerinin de tiyatrolardan faydalanmasının önünü açıyor Nilüfer Belediyesi...

İsteyenler 1-2 bilet fazla alıp gişeye bırakabilecek. 15-25 yaş ve 65 yaş üstü tiyatroseverler askıdaki biletlerden faydalanabilecek.

Uzun lafın kısası; Nilüfer'de gülümsemeye devam ediyoruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.