Hava Durumu

Överken çam devirmek

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2019 06:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2019 06:09

Gaziantep Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gaziantep'e gelişini, 26 Ocak 1933 tarihinde Gaziantep'e gelen Atatürk'ün gelişine benzeterek şöyle yazdı:

"Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan ilimizi şereflendirecek, aynı zamanda kurucu Cumhurbaşkanımız M. Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin yıl dönümü, tarih tekerrür ediyor..."

Bu tip abartılı övgü dolu ifadelerin övmek istenilen kişiye zarar verdiğini bir türlü algılayamadık gitti. Sevdiğimiz için dozunda cümleler kurmayı beceremiyoruz. Her şeyin fazlası nasıl zararsa yüksek dozda övgü de bünyeye zarar.

Şimdi biri kalkıp benim için "Bu Vedat Aslan var ya... Aslında Los Angeles Tribune'de bile yazar. Hatta New York Times... O denli yüksek dünya görüşüne haiz biri... Dünya sorunlarına hakim... Tek yazısıyla Trump'ı yerinden oynatır... İngiltere'yi yeniden AB'ye girmeye ikna eder... Fransa'da sarı yeleklileri evlerine tek paragrafla sokuverir... Venezuela'da sıkıntıyı tek cümlesiyle çözer... FIFA Başkanı'nı istifa ettirir... Olimpiyatları canı kime isterse ona verdirtir... Öyle kudretlidir yazarımız... Ölüyü diriltir" diye yazsa...

Ezilir giderim bu lafların altında...

Sonraki yazımı yazarken elim titrer...

Tek kelimede hata yapacağım diye ödüm kopar...

Köşemi doldurmam imkânsız hale gelir...

Okurların beklentisi öyle artar ki kuyruğu bacaklarımın arasına alıp şehir hudutlarını terk ederim tez zamanda...

O yüzden insanı överken kabul edilebilir sınırlarda kalmalı. "Şeyh uçmaz mürid uçurur" demişler. Ne de güzel söylemişler. Kanatları olmayan kimsenin uçtuğunu rivayet etmeyin. Bin kişi şeyhin uçtuğunu söylerse, gün gelir şeyh de uçtuğunu sanabilir. Bir binanın tepesinden kendini bırakıp beton zemine çakılabilir.

Şeyhe zarar vermek istemeyen kimse "uçtuğunu" iddia etmemeli anlayacağınız...

Anketler ve hile

Özellikle Facebook üzerinde "oyunuz kime" şeklindeki 2 şıklık anketler devam ediyor. Anketlerin tamamında da muhalefet önde.

İktidara yakın bir kadın basın mensubu kardeşimiz "Bu ankette hile var o yüzden kendi anketimi başlatıyorum" diye yazmış. Anket sonuçlarına kızıp da kendi anketini kendi yapmış. Tabii kendi arkadaşları arasında...300-500 oy verilecek maksimum...

Necip Türk milletine ve basın mensubu arkadaşlarıma hatırlatayım. İktidara oy veren birçok insan sosyal medyanın yanından dahi geçmiyor. Es kaza kullanan da ilgili anketlerin yapıldığı sayfalara hayatta girmediği için oy da vermiyor.

Sosyal medyada daha etkin olan muhalif kitle de her ankette açık ara önde çıkıyor. Son derece doğal. Son derece olağan bir durum...

Büyük mecralara kızıp kendi anketini başlatmak da tuhaf ötesi bir durum...

Kendi evinizde gönül verdiğiniz partinin oy oranı yüzde 100 çıkar... İlçe başkanlığı binasında "Oyunuz kime" anketi yapılmaz.

Keza Facebook'taki anketlere bakıp "hile var" kararı da verilmez...

Facebook muhalif kesim tarafından çok kullanılıyorsa anket düzenleyenler ne yapsın?

Ha bir de ankette kim öndeyse onun fotoğrafı biraz büyük gösteriliyor Facebook tar5afından. "Filancanun fotoğrafı neden daha küçük" diye tepki gösterenler de çıkıyor. Oysa kim öndeyse yazılım fotoğrafını büyük gösteriyor.

Kendi gönül verdiğin partinin adayının fotoğrafı büyük olsun istiyorsan oy vereceksin. Sosyal medyada daha etkin olacaksın...

Bu kadar basit...

Darılmaca gücenmece yok...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.