Hava Durumu

Şaka gibi Bursaspor!

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2020 06:00

11 dakikada 3 gol bularak öne geçtiği maçta Tuzla deplasmanından 3-3'lük beraberlikle dönen Bursaspor'da sinyaller yine iyi gelmedi!

Doğrusu 11 dakikada 3 gol bulmamıza rağmen "Bu maçı kesin aldık" diyemedi yeşil beyazlı taraftar. Asıl acı olan taraf bu. Her an "Acaba savunmada geçen haftalardaki hataları yapar mıyız?" korkusuyla maçı izlemeye devam ettik.

Nitekim biri penaltı olan 2 hatayla maç 3-2'ye geldi. Canlanan rakip üçüncü golü bulmakta da gecikmedi. Maç 3-1 iken dördüncü golünü bulabilirdi Bursaspor ancak şahsi oynama ve daha müsait pozisyondaki arkadaşına topu vermeme olayı yüzünden fark artmadı!

Şaka gibi bir maçtı...

Hele Ozan İsmail Koç'un oyuncu değişikliği sırasında yardımcı hakemden izin almadan sahaya girmesi ve sarı kart görmesi inanılmazdı. 40 yılda 1 defa gördüm sanıyorum! Bu ikinci oldu!..

Oyuna sarı kartlı oyuncu dâhil edildi sonuç olarak. Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sahada da devam etti ve Ozan ikinci sarıdan atıldı.

3-0 öne geçilen karşılaşma güç bela beraberlikle bitirildi. Yenilgi olmayışına sevinir hale geldik. Acınası durumdayız anlayacağınız...

Devreye 2-1 girildiğinde Mustafa Er'in bir taktiksel dokunuşu şarttı. Daha önce 2 defa öne geçen takımının mağlubiyetine tanık olmayan bir teknik adam olarak bir şeyler yapması şarttı. Özellikle her maçta dökülen savunmanın göbeği konusunda bir şeyler yapmalıydı. Takım savunmasını güçlendirecek bir oyuna yönlendirmeliydi takımı. Elindeki malzeme belliydi. Oyunu tutmak gerekliydi!..

Mustafa Er bizim gibi seyretti ve avucumuzun içindeki 2 puan kaybedildi...

Bundan sonra Bursaspor'dan 3 gol yiyen takımlar dirençlerini kesinlikle kaybetmeyecek. "Nasılsa biz bunlara atarız" diyecekler. Çok üzücü çok!

Geldik şimdi milli maç arasına...

Bursaspor sezon öncesi yapamadığı kampı devre arasında yapacak. Transfer tahtası açılamadı ve ara transfere kadar en azından bu kadroyla devam edeceğiz. Şimdi iş teknik heyete düşüyor.

Mevcut oyuncu kadrosunu ileriye taşımak şart. Gençleri geliştireceğiz, tecrübelilerden de daha fazla faydalanmanın yolunu bulacağız.

Başka bir şansımız yok...

Bu arada Burak Kapacak'ın Ümit Milli Takım'a çağrılması çok iyi oldu. Başarısının taçlanması ve biraz moral gerekliydi. Bunun etkisiyle Burak önümüzdeki haftalarda çok daha iyi performans gösterecek.

Milli ara Bursaspor'un toparlanması için fırsat...

Ancak eksi 3 puan cezasını halletmek için alınan süre de milli aranın ardından doluyor. Eğer ki yönetim cezayı halledemezse Bursaspor 1 puana düşecek ve ligin dibine doğru inecek. İster istemez bu durum oyunculara da yansır.

Yapılan kamp da çöpe gider...

O yüzden herkes işini iyi yapacak... Başkan Kamat, Mustafa Er ve futbolcular...

Başkan saha dışına odaklanacak. Diğerleri saha içine... Sıkıntılar halledilecek ve devre arasında tahtayı açıp takviye yapmak için uğraşılacak. Camia güven verici söylemlerle harekete geçirilecek. Ve bunda da başarılı olunacak.

Yoksa Süper Lig hayal...

Kötü senaryo ise eksi 3 puan cezasının silinmemesiyle başlıyor. Yönetim camianın baskısıyla kongre kararı almak zorunda kalır. İkinci yarı başlamadan apar topar olağanüstü kongre düzenlenir.

Tabii bunun olmasını istemeyiz ama yönetemiyorsanız koltukta kalmanız için de bir neden yok!

Kısacası zor bir sınavdan geçiyor Bursaspor camiası...

Umarız sınıfı geçer!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.