Hava Durumu

Saray - simit meselesi!

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2019 06:00

Ziraat Bankası - Simit Sarayı flörtü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Tasvip etmiyorum" açıklaması sonrasında bitmek durumunda kaldı. Simit Sarayı ekonomik sıkıntıları atlatmak için başka bir formül üretmek zorunda. Simit-çay ve simit-ayran kampanyası mı yaparlar, üçgen peynir sürümünden kazanmaya mı çalışırlar bilemem...

Firma zor durumdaysa küçülme yoluna gitmeli belki de... Simit Evi'ne dönüşebilir pekâlâ...

Saray ve simit zaten hiç de birbiriyle uyumlu değil. Halkın yiyeceği nasıl oluyor da saraylarda satılıyor? Yaşamın akışına ters. Seyyar tezgâhta "Çeyrek ekmek içi suşi, yarım ekmek ıstakoz" satılması gibi... Aynı hesap.

Ne alakadır saray ile simit? Hakikaten Saray'da simit yedikten sonra havalara giren ve yürüyüşü değişen vatan evladı görüldü mü?

"Şimdi Saray'dan çıktım, yoldayım Necati Abi. Soytarının gösterisi pek güzeldi bırakamadım. Geciktim kusura bakma" gibisinden konuşan var mıdır? Simit Sarayı soytarısı vaki midir? (Aslında güzel fikir. Simit yerken eğlenmek herkesin hakkı. Simit Sarayı soytarıları istihdam edilebilir.)

Simit Sarayı'nda keşke VIP bölüm yapsalardı. Kral kıyafeti giyip tahta oturulan bir bölüm. Tabii ücret karşılığında. Vereceksin eline de simidi kralın. Yesin dursun kral müşteri. Selfie de çeksin. Al sana da ek gelir.

"Sana simidi bile saraylarda yedirdim nankör kadın! Doğum gününü unuttum diye demediğini bırakmıyorsun" diyen bir erkek çıkmış mıdır eş kavgası esnasında?

Daha çok çeşitleme yapılır simit-saray ikilisi hakkında. Geldiğimiz noktadaysa Simit Sarayı hayli reklam yaptı. İyi mi kötü mü oldu reklamları şimdilik bilinmiyor.

İktidara gönül verenler daha çok simit yiyerek kurtarmayı deneyebilirler Simit Sarayı'nı!.. Keza muhalif simitseverler de önünden bile geçmeyerek Simit Sarayı'nı iflasa sürüklemek isteyebilirler.

Bekleyelim görelim...

***

Tartışma programı klasiği

Memleketimin haber kanallarındaki tartışmalar hep aynı şekilde cereyan ediyor. Muhaliflerle iktidar yanlıları ne tartışırlarsa tartışsınlar aynı kapıya çıkıyor. Laf dönüyor dolaşıyor ve FETÖ - PKK meselelerine saplanıyor gazeteciler, siyasetçiler ya da aydınlarımız:

  • FETÖ'nün dümen suyundan çıkın!
  • Yıllarca FETÖ'yle kol kola olan sizsiniz asıl!
  • PKK'yı kınamayanlarla koalisyon kurmayın!
  • TRT'ye PKK'lıları kim çıkartıp konuşturdu?
  • Teröre destek vermeyin!
  • Asıl siz destek vermeyin!

Böyle sürüp gidiyor tartışmalar. Hep aynı minvalde ve hiçbir sonuç da alınamıyor. Bu noktaya gelince artık TV'yi kapatıyorum mecburen.

FETÖ ve PKK tüm enerjimizi alıp götürüyor. Farkında değil misiniz yahu? Aynı şeyleri tartışırken dünyayı ıskalıyoruz. Birbirimizi döverken eloğlu alıp yürüyor. Fark atıyor. Biz yaya kalıyoruz!..

Program moderatörleri bence tartışma belirttiğim noktaya gelince müdahale edip konuyu değiştirmeli. Yoksa aynı tartışmalar bıkkınlık verdi. Kızamık çıkartacağız sıkıntıdan...

Halk tartışmalardan soğuyacak...

Uyarması benden!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.