Hava Durumu

Seleznov sen bizim her şeyimizsin!

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2020 06:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2020 06:10

Bursaspor eşik atlayacağı maçlarda sezon başından bu yana bekleneni veremedi. Doğrusu Eskişehir yenilgisini hiç ama hiç beklemiyorduk!

3 maç üst üste kazanmışsın... Seriye bağlamışsın... Kadronu güçlendirmişsin... 20 bin taraftarını arkana almışsın... Rakiplerin de puan kaybetmiş. Bu şartlarda kusura bakma ama iyi motive olacaksın, coşkulu oynayacak ve kazanacaksın!..

Tamam, rakibin genç, çok koşup mücadele ediyor ama zaten böyle olacağı maçtan önce de belliydi. Bir zahmet sen de koşup mücadele edeceksin. Kalitenin yanına koşunu da ekleyeceksin. Yoksa kaliteli olmuşsun ne gezer?

Biraz rakibin üzerine pres yapılan anlarda tüm arızaları ortaya çıktı aslında. Kazanmak hiç de zor değildi. Timsah 10 kişi kaldıktan sonra bile 2 pozisyon buldu. 11'e 11 iken maçı koparmak gerekliydi anlayacağınız. Çok yazık oldu!

İlk yarıdaki maçta Bursaspor'un kadrosu gençti. Daha fazla koşup mücadele etmişti. Bu kez de Eskişehir daha genç ve koşan taraftı. Ligin ilk yarısında Bursaspor'un yaptığını bu defa Eskişehir Bursaspor'a yaptı... Ödeşildi...

Kubilay hiçbir zaman sahada tek golcü olarak bulunmamalı. Üzerine büyük yük biniyor ve maalesef o yükü de kaldıramıyor. Zorlamanın da mantığı yok. Gereksiz yere tribünlerden de tepki görüyor. Öte yandan Ali Akman gibi genç ve yetenekli bir ismi de futboldan soğutacağız böyle giderse!

Eskişehir 2003 doğumlu golcüsüyle gülerken biz 2000 doğumlu gencimize güvenip de forma veremiyoruz. İbrahim Üzülmez'in risk almayı sevmediğini biliyoruz ancak Ali Akman hiç risk arz etmiyor kanaatimce. Seleznov'un ardından ikinci golcü olmayı hak ediyor.

Doğrusu Seleznov'u çok aradı gözlerimiz. Sahada ne yaptığını bilen, golü koklayan, kanatlara iyi pasdağıtımı da yapabilen bir golcü Seleznov. 90 dakikanın tamamında aynı dirilikte olmayabilir ama 50 dakika oynasa yetiyor zaten. Oyun bilgisiyle ve gol vuruşuyla takım arkadaşlarının çok önünde seyrediyor. Yokluğu büyük kayıp.

Sezon sonuna kadar Seleznov'un üzerine titreyeceğiz. Mecburuz... 

Başına bir şey gelmesin diye pamuklara sarıp mı saklarız, geceleri kendine dikkat etsin diye başına bir yöneticiyi nöbetçi mi dikeriz orasını bilmem. Yeter ki verim almaya devam edelim yegâne golcümüzden... Ne gerekiyorsa yapalım...

"Seleznov sen bizim her şeyimizsin" diye Bursa ovasını çınlatalım ki o da kendini motive etsin. İşin ciddiyetini daha da kavrasın.

Atanımız sahada yoktu, tutanımızsa bu kez tutamadı. Çağlar da her hafta yıldızlaşmamalı zaten. Kaleciniz her hafta yıldızsa bir şeyleri yanlış yapıyorsunuzdur.

Yenilginin tek olumlu yanı Bursaspor'un rakibine yenilmemiş oluşu. Puan cetvelinde Eskişehir ile aramızda bir bağlantı bulunmuyor. Kümede kalma yolunda umutlanan Es Es umarız Bursaspor'un rakiplerinden de puan alır ve durum eşitlenir.

Eskişehir gibi bir camianın küme düşmesine zaten Bursa'da kimsenin gönlü razı değil. Arası pek de iyi olmayan iki camianın yakınlaşması iyi oldu maç öncesinde. Nefretin kazananı olmaz.

Bursaspor önemli bir kayıp yaşadı neticede... Ligin boyu daraldıkça artık bu tip kazalar hiç yaşanmamalı. Bu iç saha kaybı son olsun ve yeniden seriye bağlayalım...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.