Hava Durumu

Sistem VAR adam yok!

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 06:00

Memlekette nüfusumuzun yüzde 95'inin ilgilendiği, yüksek bütçelerin harcandığı spor dalı futbol...

Toplumu futbolla uyutmak sıkça kullanılır yıllardır. Ahali topa bakarken, her türlü numarayı çevirmek kolaylaşır yani...

İyi de futbolda numaralar çevriliyorsa ne yapacak millet? İşte o zaman memleketin huzur ve güven ortamı zedelenir. Yani futbolu temiz tutmak zorundayız. Oyunun dürüst olduğuna futbolseverleri  inandırmak zorundayız.

Lakin hayvan terli, yemiyor artık...

İşte MHK Başkanı ekibiyle birlikte istifa etti. Sebeplerinden biri de VAR sisteminin uygulanmasında yaşanan sıkıntılar...

Oysa maçlarda büyük hata olmasın diye yapılmış sistem. Maçın hakeminin sonuca etki eden hata yapmasının önüne geçilsin diye icat edilmiş. Hatadan dönülsün diye...

Lakin pozisyonu VAR'da izlemesine rağmen futbolseverleri yerinden zıplatan kararlara imza attı hakemlerimiz. Bunu da gördük. İcatı yapan Japon, Türk hakemlerini hesaba katmadığı için Namoğlu da şapa oturdu maalesef.

İstifasının ardından şöyle anlattı Namoğlu:

"Sahada insan var. Göremeyebilir. Gözüne perde inebilir. VAR'ın da amacı bütün bu görüntülerin tüm açılarıyla hakemin önüne getirilebilmesidir. Bu oluyor mu? Oluyor. Biz adaleti istedik. Maalesef bazı hakem arkadaşlar, monitöre gelmelerine rağmen yanlış kararlar verdiler. Biz de onları dinlendirmeye aldık. Sorduğumuzda kendilerine göre öyle olmadığını söylüyorlar."

Demek ki maçın hakemine yetkiyi vermeyeceksin arkadaş. Son kararı VAR sistemi verecek. Ya da MHK Başkanı pozisyonu izleyecek ve kesin kararı bildirecek. "Biz izledik ve karar şudur" diyerek tebliğ edeceksin. Kimsenin burnunun dikine gitmesine izin vermeyeceksin. Maçı yöneten hakeme fazla iş bırakmayacaksın.

Yoksa hakemler senin kariyerini bitiriverir. Rezil rüsva olursun.

G.Saray- Trabzonspor maçında Bordo Mavili camiayı ince ince doğrayan Ümit Öztürk mesela.. G.Saray'ın uğurlu hakemi. G.Saray onun yönettiği maçlarda fire vermemiş henüz. Hakikaten uğurlu hakem...

Uğurlu hakem çıkıyor, G.Saray'ın deplasmanda Alanyaspor'u şaibeli yendiği maçının ardından ailesiyle ve yine başka bir hakemle birlikte, Fatih Terim etrafında fotoğraf çektirme yarışına giriyorlar.

Şampiyonlar Ligi maçından sonra Mourinho ile fotoğraf çektirse gençliğine veririz, lakin bu durumda geçiştirmek mümkün değil.

Haftalar önce TFF temsilcilerinden 30 yıllık bir arkadaşım Bursa'ya geldi ve o haftaki maçın TFF sorumlusuydu. "Otele gitme, kaç yıldır görüşmedik. Bizde kal" dedim. "Kesinlikle aile veya arkadaşta kalmamız yasak. Maçtan 3-4 saat sonra belki bir çay içeriz" yanıtını verdi.

Çay içmeyi de beceremedik. Görüşemedik ve Bursa'dan döndü.

Dürüst insan işte böyle oluyor. TFF talimatlarına uygun davranıyor. Ümit Öztürk gibi hakemlerse maçın ardından ailecek Fatih Terim ile aynı fotoğraf karesine girmeye çalışıyor.

Güler misin ağlar mısın!

Madonna ile fotoğraf çektiriyor sanki...  Baktım 83 doğumlu kendisi... G.Saray'ın en başarılı döneminde 15-17 yaş kategorisindeymiş. Belli ki G.Saray UEFA Şampiyonu olduğunda Terim de onun idolüymüş.

Kendi VAR sistemimden böyle gördüm ilgili görüntüleri...

Gitti Namoğlu, bakalım şimdi kimin babasının oğlu gelecek?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.