Hava Durumu

Süper Lig kaç takımla?

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2020 06:00

Son 1 aydır memleketin meşin yuvarlak işlerinden sorumlu kurumu TFF'nin kararlarıyla yatıp kalkıyoruz. Önce küme düşmeyi tüm kategorilerden kaldırıp şampiyonlukları onayladılar. Süper Lig'de takım sayısını 21'e çıkardılar.

Ardından takım harcama limitleri gündem yarattı. İsyan edenler, ligden çekilmekle tehdit edenler oldu...

Ve hayli süre geçti ama tartışmalar bitmiyor!

Asıl ilginç olansa Federasyon'un hâlâ ligleri halen tescil etmemesi!..

11 Eylül'de Süper Lig'de yeni sezon başlayacak ancak henüz geçen sezon tescil edilmedi. TFF 1. Lig'in başlangıç tarihi ise hiç açıklanmadı.

Adana Demirspor'un "Süper Lig 22 takımla oynansın, bay sistemini UEFA da istemiyor" teziyle birlikte TFF'ye baskı yaptığını bilmeyen yok! Siyasi lobisi de hayli sağlam Adana Demir'in!..

Duyumlarımıza göre TFF de 22 takıma sıcak bakıyor ama Bursaspor ve Akhisarspor sıkıntı yaratıyor.

Geçen gün iki kulübün başkanları birlikte Nihat Özdemir ile görüştü ve Süper Lig'in 24 takımla oynanması yönündeki isteklerini bir kez daha iletti. Nihat Özdemir görüşmede iki kulübü dinledi. Gördü ki Adana Demir'in lige alınması halinde bir açmaza girilecek!

Çünkü play-off finalistinin TFF 1. Lig'in dördüncüsü olduğuna dair bir talimat yok. Adana Demir'in tezleri işte bu noktada çöpe gidiyor. Çünkü lig oynandı ve bitti. Şimdi ekstra bir takım Süper Lig'e alınacaksa ortada seçmek için net bir kriter bulunmuyor.

Salgın başlamadan önceki puan durumunda Bursaspor 3. sıradaydı. Yani "Salgında mağdur olan takım" mantığıyla bir ekstra yükseltilme kararı verilirse salgından önceki puan sıralaması baz alınmalı. Daha önce benzer bir konu gündeme gelmediğinden, bu konu hiç düşünülmediği için "22. takım hangisi olur?" sorusuna hakkaniyetli bir cevap bulmak mümkün değil.

TFF 22 takım istiyor ve gönlünde de Adana Demir yatıyor ama aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık vaziyeti söz konusu!..

Bursaspor ve Akhisarspor ses çıkarmasa bugüne kadar 22 takımlı lig çoktan açıklanmıştı bile. TFF'nin ligleri tescil etmemesinin altında işte bu yatıyor.

Herkesi memnun edecek bir formül arayışında Federasyon...

40 haftalık bir dilimde 21 takımlı Süper Lig'i oynamak imkânsız görünüyor. Yayın gelirleri 22 ve 24 takım olması halinde daha da düşecek. Buna meteliğe kurşun atan kulüplerin evet demesi mümkün değil.

Adana Demir'in torpille ve oldubittiyle Süper Lig'e alınması halinde Bursaspor'a ve Akhisar'a sus payı olarak ne verilebilir?

Herhalde puan silme ve transfer yasağı getirmeme garantisi verilebilir bu sezon için. Elbette TFF örtülü bir destek de verir 2 takıma. İlk 2 sırayı almaları sağlanır bir şekilde. Burası Türkiye, her türlü operasyona açıktır Türk futbolu!

TFF, her türlü konuyu kapalı kapılar ardında halledecek yetenekte ve kabiliyettedir!..

Bir şekilde çıkış yolu bulunur.

Açıkçası bu kadar bekleyişten sonra Adana Demir'in Süper Lig'e alınacağını ve Bursaspor, Akhisarspor'a da susmaları için bazı garantiler verileceğini düşünüyorum.

Federasyon 2 kulübü ikna eder ve 2-3 güne kalmaz 22 takımlı Süper Lig'i açıklar...

24 takım olması ihtimali de mevcut ancak yüzde 10 ihtimal...

İktidar, TFF'ye ve yayıncı kuruluşa maddi yardım vaat ederse Süper Lig'in 24 takımlı olmaması için de bir sebep yok.

Bakalım nasıl bir formül bulunacak?

Merakla bekliyoruz!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.