Hava Durumu

TRT kime ait?

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2020 06:00

Yıl oldu 2020... 

Halen devletin televizyonunda yayıncılık nasıl olmalı? Devletin televizyonuna kim nasıl çıkmalı meselesini çözemedik...

Hatay'daki orman yangınları sonrasında TRT tartışmaları sosyal medyada alevlendi.

TRT'deki Masumlar Apartmanı dizisinin Safiye'si Ezgi Mola, sosyal medya hesabından Hatay'daki yangınlarla ilgili paylaşım yapınca karpuz misali ikiye bölündü memleket!

Ne yazmıştı Ezgi Mola?

"Bakalım yeniden ağaçlar dikilip Hatay'daki yaralar onarılmaya çalışılacak mı yoksa rant alanı mı olacak? 'Ne olacak zaten yandı, boş orası villa olsun, otel olsun' diyen bir kara cahil güruh görmeyiz umarım! Bakalım kaç ağaç dikilecek?!.."

Normal bir zamanda son derece makul sayılacak bir paylaşım... Lakin terör örgütü PKK'nın yangınlarda parmağı olduğu düşünüldüğünden Ezgi Mola lince uğradı. Neden PKK eleştirisi yoktu paylaşımında?..

"Ezgi Mola'yı TRT'de görmek istemiyorum" şeklinde bir eleştirel sivil sosyal medya hareketi başlatıldı. Tabii ne kadar sivil görünse de hareketi ilk başlatanlar iktidara yakın kesimdi! Sonrasında curcuna çıktı. Sosyal çarşı karıştı!..

"Ezgi Mola'yı TRT'de görmek istemiyorum'' deyip de terörist Osman Öcalan'ın TRT'de konuk edilmesine gıkını çıkar(a)mayanların sayısı çok yüksek olduğu için hayret ediyorum!.." Böyle yazmış bir kullanıcı. Haksız mı şimdi? Osman Öcalan'a TRT'de yer verildiğinde ses çıkartmayanların Ezgi Mola'nın makul eleştirisinden sonra alınıp küplere binmesi makul karşılanabilir mi?

Türkiye'nin sanatçıları hiç eleştiri getiremeyecek mi? 

Oysa TRT kimsenin babasının çiftliği değil! Ezgi Mola'nın yazdığı eleştiri son derece mantıklı!..

"Ezgi Mola'yı TRT'de görmek istemiyorum" ne demek? Devam eden dizide Ezgi Mola'nın canlandırdığı karakteri öldürüp yerine 'yerli ve milli' oyuncu mu girecek?

İktidara eleştiri midir Ezgi Mola'nın yazdıkları? Sadece yanan ormanların rant alanı olmasına karşı çıkmış. Kim bu eleştirinin altına imzasını atmaz?

Ve bir dakika durun!

Ezgi Mola 1 gün önce de şunu yazmış:

"Lanet olsun!!! Kendi başını yesin terör örgütün de! Bi bitmediniz ulan adiler, kötüler, pislikler! Yansın o yangında parmağı olanlar!.."

Daha nasıl eleştirsin terör örgütünü? Kadın sanatçı ana avrat düz mü gitsin?

Ezgi Mola'nın bir paylaşımını görüp diğerini görmeyip lince girişmek tam bizimki gibi az gelişmiş ülkelere özgü bir olay!..

Oysa insan olan önce tüm paylaşımlara bakar, bir fikir edinir ve sonra eleştiriye girişir.

İktidar yanlısı - muhalefet ayrımı yapmadan herkesten eşit oranda vergi alarak ayakta duran TRT sadece iktidarın borazanı mı olmalı?

Böylesi kimin hoşuna gider?

"Sadece iktidar TRT'de yer alsın" fikri savunuluyorsa TRT'ye katkı vermek kişinin iradesine bağlansın! Yayın politikası da ona göre belirlensin!..

Bakalım TRT'nin geliri kaç TL'ye düşecek? TRT'ye para veren çıkacak mı?

TRT Türkiye'ye aitse... Türkiye'de tek tip insan yaşamadığına da göre! Ezgi Mola da aslanlar gibi çıkar TRT'ye!..

Kimse mani olamaz... Mani olmaya gücü yetmez!

Dediğim gibi sadece iktidar TRT'yi finanse ederse sıkıntı yok. Muhalif kesimden TRT vergisi alınmayacaksa hepsine tamam...

Var mı öyle bir ihtimal?

Eğer ihtimal yoksa herkes birbirine saygılı olacak. Tahammül etmeyi öğrenecek...

Eleştirenler de bu memlekettin insanı! 

Kimse bunu değiştiremez...

Ezgi Mola'yı TRT'de görmek istemeyenler o saatte başka kanal seyredecek!

Bu kadar basit!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.