Hava Durumu

Trump'a mektup

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2019 06:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2019 06:04

Hep Trump bize yazacak değil ya. Bugün de ben mektup yazdım majestelerine!..

Sevgili Donald:

Mektubuma başlamadan önce hepinize selam eder, tüm Beyaz Saray ahalisinin gözlerinden öperim. Beni soracak olursanız şükürler olsun iyiyim. Şanlıurfa- Göbeklitepe'den yeni döndüm. Gezdik gördük geldik. Biraz yorulduk ama olacak o kadar...

Sevgili sarı yeleli yakışıklı başkanım; ülkemize mektup yazıp duruyorsunuz. Lütfen bunu bırakın. Sağlıksız oluyor. Sorunları böyle çözmek mümkün değil. WhatsApp grubu kurun ve işleri hızlandırın. Donald Trump, Tayyip Erdoğan, Putin ve Esad'dan oluşan bir WhatsApp grubu öneriyorum. Kurun ve diğer başkanları ekleyin. Çözüme katkı sağlama adına herkes eteğindeki taşı grupta döksün. Grubun adı "Suriye'de barış için bir adım da sen at" olsun. Beğenmediyseniz ismi değiştirin. Uçtan uca şifrelemeyle korunduğu için kimse mesajları da göremez. Zaten WhatsApp'ın sahibi de Zuckerberg. Size bir zarar gelmez.

Lütfen bunu yapın ve artık mektup kullanmayın. Gereksiz polemikler doğuyor. Bu arada ne oldu ikinci dönem için adaylık işi? Sizi istemeyenlerin kendi partiniz içinde de hayli büyük bir kitle olduğunu şaşkınlıkla okuyoruz.

Oysa büyük bilgeliğinize ve insanlık için yaptıklarınıza imreniyoruz. Tabii önce Kim Kardashian'ın bilgeliği geliyor. Ona ve fikirlerine hayranız. İtiraf edelim ki ülkeniz bilge isimlerle dolu. Kıskanmamak mümkün değil.

Yanıtınızı ivedilikle bekliyor, pamuk ellerinizden öpüyorum... Satırlarıma son verirken sizi hararetle kucaklıyor, muhabbetle selamlıyorum. Arnold Schwarzanegger'e de selamlar...

Vedat Aslan

YeniDönem gazetesi- Köşe Yazarı

Haluk Levent'in vurgunu

Cem Yılmaz'ın gösterisini izleyen Ekşi Sözlük yazarları, Yılmaz'ın esprisini ahaliye ispiyonladı. Yemediler içmediler ve ünlü komik adamın şovunda Haluk Levent'le ilgili "büyük vurgun yakında sinemalarda" dediğini yazdılar.

Haluk Levent de tepkiler üzerine topa girdi ve Yılmaz'a "lütfen 'yakında' olmadan şimdi tüm ülkeye açıklar mısın 'vurgun'u? 1 TL'lik var ise şerefim üzerine ülkeyi terk edeceğim. Lütfen yazar mısın?" diye yazdı. Yanıtı beklerken de paylaşımını sildi. Çünkü eleştiriler çığırından çıktı!..

Bir kullanıcının "Bizim salon sus pus olmadı. Şakaydı ve insanlar gülüp geçti" paylaşımını da yanıtlayan Haluk Levent, "Müziğimi eleştir tipimi eleştir konuşmamı eleştir, bir şey demem hatta ben de gülerim. Böyle bir şeyin şakası mı olur?" dedi.

Öğrendiğimize göre nükte şöyle;

Cem Yılmaz, gösterisinde Nasreddin Hoca'nın "parayı veren düdüğü çalar" sözüyle oynuyor ve Haluk levent'i kastederek (ki kendisini kastetme sebebi haluk levent'in büyük bir hayırsever olması) "eğer o (haluk levent) da Nasreddin Hoca'nın sözüyle hareket etseydi şimdiye büyük vurgun yapmıştı" diyor...

Espriyi anlamayanlar veya itiraz edenler Cem Yılmaz'ın üzerine gitmişler. Övünmek gibi olmasın şakadan anlarım. Nükteyi severim ancak ilgili metinde pek nükte tespit edemedim. Gıdıklamadı bile. Ya Cem Yılmaz çaptan aşırı düştü ya da espriyi nakledenler nakletme işlemini sağlıklı gerçekleştiremedi. İkisinden biri...

Espri yerinde ağırdır ve manalıdır. Stand up haricinde bir yere nakledersen "köklerinden koparılmış ağaç" misali anlamsızlaşır. Muhtemelen böyle cereyan etti mesele kanaatimce. "Büyük vurgun yakında sinemalarda" cümlesinin bir nükte kökü olmalı. Lakin tespit edemiyorum, bunca uzmanlığıma rağmen.

Öte yandan espriye itiraz da edilmez. Ya gülersiniz ya da gülmezsiniz. O kadar. Esprinin üzerine doğru hamle edip çekiştirmek olmaz. Cem Yılmaz boşboğazlık ettiyse de kendi kalitesini düşürür ve kitlesini yitirir.

Vaziyet budur...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.