Hava Durumu

Üniversiteler ne yuvası?!..

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2020 06:00

ABD'nin yaptırımlarının etkilerini, aşı meselesini tartışırken Sakarya Üniversitesi Tarih Profesörü Ebubekir Sofuoğlu "Üniversiteler neredeyse fuhuş evleri. Gördüğüm var. İstisna değil!" sözleriyle gündeme çomak soktu. Tuhaf sözleri topyekûn tepkiyle karşılandı...

Hükümet de muhalefet de tepki gösterdi...

Profesörlük görevinde bulunan biri öğrencilerine ne gözle bakıyor yahu?!..

Görmüşlüğü de varmış... Gözleriyle görmüş... Kaynak kendi gözü... Evlere kadar takibat mı yapıyor yoksa üniversite içinde köşe bucak saklanıp öğrencilerin peşlerine mi düşüyor doğrusu çözemedim!

"İstisna yok" demesinden de tüm üniversitelerde şahsi takibat ve röntgenleme işlemlerini yaptığı anlaşılıyor. Bu sonuçlar çıkmıyor mu sözlerinden?

Allah profesörlere de akıl fikir versin!

Bu adam profesörse Allah öğrencilerin yar ve yardımcısı olsun!.. Böylesine profesörlerin yetiştireceği öğrencilerden memlekete hayır gelir mi?

Kız üniversitesi-erkek üniversitesi ayrımı yapılması fikri; sonraki fikri adımı olmalı...

Hatta bir şehre erkek üniversitesi başka bir şehre kız üniversitesi yapacaksın ki gençler bir araya gelemesinler...

 İlgili "prof" baltayı fena taşa vurdu bu defa... Destek umarken arkasında duran kimseyi bulamadı.

Kapak olsun, kimse böyle abuk sabuk çıkışlar yapmasın!..

Google'ı kim buldu?

Üstün fikirleriyle göz kamaştıran Prof. Sofuoğlu daha önce de "Google'ı ilk kullanan, icat eden Sultan Abdülhamid Han'dır. Gidemiyor, ulaşım imkânı yok, gitse sorun olacak payitahtta... Ne yapıyor? Fotoğrafını çektiriyor, izliyor. Google'ın ilk mucidi bu anlamda Abdülhamid Han'dır" diyerek dünyayı yerinden zıplatmıştı!

Lütfen işkembeden atmayınız ve yazdıklarımı dikkatlice okuyunuz...

Yıl 1816... Büyük büyük dedem Ayvalık'ta yaşarken asker arkadaşı Tozkoparan Selçuk'un Burhaniye'de olduğunu haber almış. Kendisi zeytinlikleri bırakamayacağı için Ayvalık'ta arkadaşı Ömer'i at sırtında Burhaniye'ye göndermiş. Eline de asker arkadaşının adının soyadının yazılı olduğu kâğıdı vermiş. "Git bak bakalım ara, nerde bu kerata Selçuk. Burhaniye taraflarında olmalı" demiş.

Ömer atıyla birlikte Burhaniye taraflarına gitmiş. Tozkoparan Selçuk'u 2 gün araya taraya bulmuş. Mesajı iletmiş. Selçuk da 1 hafta sonra Ayvalık'a ziyarete gelmiş.

Yani bence aslen ilk Google dedemin arkadaşı Ömer'dir...

Kimse bizi taca çıkartmaya çalışmasın!

Google'u bizim aile bir şekilde bulmuştur... En azından vesile olmuştur...

O kadar!..

60 saniye protesto

Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports ikinci kez uygulanan indirime rağmen kulüplere ödeme yapmadı. Bu hafta sonu kulüpler başlama düdüğü çalındığında 1 dakika boyunca topa dokunmayacaklar. Böylece Katarlı şirket protesto edilecek.

TRT'nin bandrol ve elektrik faturalarından geliri her yıl yaklaşık 2 milyar TL! beIN Sports'un kulüplere ödediği para ise yaklaşık 3 milyar TL!

Maçları ücretsiz TRT ekranlarından yayınlamak için bandrole ve elektrik faturalarında ufak bir düzenleme yapılsa kimse itiraz etmez kanaatimce.

Hatta sadece ekonomik olarak iyi olan büyükşehirlerdeki 8 milyon aboneden aylık 15'şer TL alınsa kulüplerin hak edişinin yarısı çıkıyor.

Kalan yarısını da reklamlardan ve sponsorluklardan elde eder TRT!

Kulüpler Birliği kendi bir kanal kurup kendi ürününü pazarlayabilir de...

Bunu da becerebiliriz...

Türk futbolu Katarlı bir şirketin elinde oyuncak oldu yahu!

Çok acı!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.