Hava Durumu

Üretenleri güldürenler

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2019 06:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 06:04

Her yaz malumunuz bir kısım ürün üreticinin elinde kalır ve heba olur... Üretim fazlası sonucunda yaşanır... Bu yıl da Bursa bölgesinde karpuz, biber gibi ürünlerde rekor hasat yaşanınca çiftçinin elinde azımsanmayacak ürün kaldı.

Bu ürünleri heba etmemek gerekliydi. AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı sanayicinin çiftçiye bu noktada yardım etmesi gerektiğini düşünerek bir proje geliştirdi. Proje Türkiye'de bir ilk niteliğindeydi lakin paydaşı kim olacaktı?

Bursa'nın en aktif, sosyal projeleri en çok destekleyen OSB'si de hiç kuşkusuz Uludağ OSB... En son sanatçı ve bilim insanlarına gösterdikleri vefa projesiyle Bursa'da gündem yaratan Uludağ OSB bu önemli sosyal projeye de katkısını sundu. Yine altının çizilmesi gereken güzelliklere tanık olduk.

Başkan Yunus Aydın hem renkli ve iş bitirici kişiliğiyle dikkat çeken, hem de samimiyetiyle bu tip projelerde yer almayı görev bilen bir isim... Elbette OSB yönetimi de sosyal projelere çok sıcak...

"Tarım ve sanayi birbirine destek olmalı. Sanayici de üretiyor çiftçi de... İki üreteni bir araya getirmenin mutluluğunu yaşayalım" diyen Başkan Yunus Aydın, Türkiye'de ses getiren projeye de önemli bir destek verdi.

Ziraat odaları marifetiyle hangi bölgelerde ne kadar ürünün tarlada kaldığı tespit edildi ve anında harekete geçildi. Yüzlerce çiftçinin ürünü toplanarak Gürsu'ya getirildi ve Uludağ OSB'de çalışan 20 bin işçiye dağıtıldı.

Hem üretici memnun oldu hem de işçiler. Ayrıca yüzlerce ton ürün de çöpe gitmekten kurtarıldı. Projeden memnun olmayan kalmadı. Hatta kendi adıma ekstra memnuniyetimin de altını çizeyim. 1'er kilo harika dolmalık biber ve yeşilbiber bana kadar geldi.

Yenişehir'den Gürsu'ya, Gürsu'dan da Nilüfer'e yolculuk etti bizim biberler. Hemen hediye ürünleri yemeğe çevirmek amacıyla eksik nevaleyi de tamamladık.

Teşekkürler Sayın Vekilimiz Selim Yağcı ve Uludağ OSB... Soframıza katkı verirken çiftçinin de yüzünü güldürdüğünüz için...

Meslektaşımız Mutlu Çınar ile Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Hasan Çınar'a da ayrıca teşekkür ediyoruz...

Turgay Erdem'den yanıt

Bursa siyaseti ağustos sıcaklarıyla birlikte hayli ısındı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, düzenlediği basın toplantısıyla tüm iddialara yanıt verdi.

Gündeme getirilen yapının kendisine ait olmadığını vurgularken şunları söyledi:

"Mülk sahibi kişi arkadaşımın kardeşidir. Benim başkanlık sürecimden önce inşaatı başlayan bu yapı için, belediyemizin ya da kişisel olarak benim işi kolaylaştırma yönünde hiçbir tavrımız olmamıştır. İddialara konu olan bu yapı İmar Barışı Kanunu kapsamında 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapı kayıt belgesi alarak yasanın verdiği haktan faydalanan bir yapıdır. 3 Mayıs 2018 tarihli İmar Kanunu'na eklenen geçici 16. madde kapsamında, bu yapının 28 Ağustos 2018 tarihinde yapı kayıt belgesini aldığı görülmüştür. Bursa'da bu durumda olan binlerce yapı bulunmaktadır ve bu konu belediyenin değil, imar barışıyla beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın konusudur."

Bu sözlere kimsenin itirazı olamaz. İmar barışı kapsamındaki üçüncü bir şahsın konusunun Turgay Erdem'le ilişkilendirilmesi mantık dışı elbette... Kaldı ki  Erdem, Nilüfer Belediyesi ekiplerinin yapıda kontrol yaparak tespitte bulunduğunu ve çağrı gerçekleştirdiğini, ancak daha sonra yapı kayıt belgesi ibraz edilince yasal işlem uygulanmadığını da söyledi.

Bu arada şato denilen yapının 75 metrekare taban alanlı olduğunu öğrendik. Tabii kaçağın büyüğü küçüğü olmaz orası ayrı konu.

"Tüm başkanlara sesleniyorum, gelin Bursa'da 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan bütün kaçak yapıları yıkalım" diyen Turgay Erdem açıkça çağrıda da bulundu.

Bakalım tartışmanın diğer tarafları neler söyleyecekler?

Bu arada özel hayatı konusunda söylenenlere girmek dahi gerekmiyor. Hayatın içinde hepsi... Her ailede yaşanabiliyor...

Başkan'ın bu konuda cevap vermek zorunda kalması dahi üzücü...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.