Hava Durumu

Yaraları sarma yemeği!

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2020 06:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2020 06:03

Sakarya Hendek'te 7 kişinin öldüğü, 126 kişinin yaralandığı patlamanın ardından MÜSİAD tarafından yapılan yemekli toplantı tepki çekti haliyle!..

Patlamanın ardından birilerine moral vermek gerekiyorsa, hedef kitle hayatını kaybedenlerin ve yaralananların aileleri olmalı...

İş yeri sahibinin, böylesine riskli bir fabrikanın sahibi olmasına rağmen özellikle yangın konusunda tedbirleri tam olarak almadığı apaçık meydanda.

Eksik tedbirin, kusurun, kabahatin cezası neyse ödeyecek. İster MÜSİAD ister TÜSİAD ister NASASİAD başkanı ol hiç fark etmez!

Fabrika sahibi Yaşar Coşkun anlattıkça anlattı yemekli toplantıyı:

"Genel Başkanımız, gelen şube başkanlarımızla toplantı yapmak istedi. Toplantıyı MÜSİAD'da yapacaktık, ama uzak olduğu için Hendek Bayraktepe'yi ayarladı belediye başkanımız. Bayraktepe'de toplantı yapıldı, yemek değil. 'Yaralar nasıl sarılır, ailelere nasıl destek olunur, vefat edenlerin cenazesine kimler katılacak?' bunun için toplantı yapıldı. Ama maalesef farklı zihniyetteki kişiler 'Yemek' dediler."

Öncelikle belediye bu sözleri "Külliyen yalan" şeklinde en üst perdeden yalanladı. Yeri ayarlayan belediye değilmiş. Herhalde o karmaşada kimin yer ayarlaması yaptığı gargaraya gelmiş.

Öte yandan diyelim ki 'yemekli toplantı' değil de yaraları sarma konulu toplantıdır.

Yahu sadece iş toplantısı yapılacak geniş bir ofis veya salon yok muydu da uzaklara gidildi? Restoran ortamına neden ihtiyaç duyuldu?..

Bir şeyler atıştırırken, sucuklu yumurtaya ekmek banarken yaraları sarma gündemli toplantı mı olur? Hiç böyle bir toplantıdan hayır gelir mi?

Yaraları sarma 'yardım balosu' bile daha mantıklı. Bağış toplanır vs...

Tam yazıyı bitirirken fabrika sahiplerinin gözaltına alındığı bilgisi geldi.

Olması gereken oluyor...

Pandemi aday çıkardı

Salgın döneminde TV kanallarında lafını kimseden esirgemeyen, eleştiriden geri durmayışıyla da ün yapan Dr. Serdar Savaş Cumhurbaşkanlığı'na bağımsız olarak adaylığını koyduğunu açıkladı.

Dr. Serdar Savaş, partiler üstü bir hareket olduklarını vurgulayarak "Biz Hz. Muhammed'in ve Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığını yapacağız. Halkımızdan başka kimseye güvenmeyeceğiz" dedi.

Dr. Savaş "Her birimiz bir Gandalf olacağız" diyerek de dikkat çekmişti. Gandalf mı kimdir? Yüzüklerin Efendisi'nin en önemli karakterlerindendir.

Kötülerin korkulu rüyası, iyilerinse can dostudur...

Pandemi döneminde Sağlık Bakanı Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takipçi sayısını farklı şekilde geçmişti! Nice siyasetçinin onu kıskandığına kalıbımı basarım.

Salgın öncesi hiç tanınmayan bir başka doktorsa şimdiden Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.

Salgın daha da uzayacağına göre, ünlerini artıracak doktorlar Türk siyasetinin geleceğine yön verecek gibi duruyor.

Türk siyasetini Türk doktorlarına emanet ediniz...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.