Hava Durumu

Yazıcı öldü böyle oldu!

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2019 06:00

Bursa şehrinin şampiyonluk yaşamış kulübü yeniden küme düşme pozisyonunda ve kalan 3 maçını kazansa bile yetmeyebilir. Rakiplerinin puan kaybını beklemek zorunda.

Son 17 maçında sadece 1 defa kazanan, Mesut Bakkal göreve geldikten sonra 4 karşılaşmada sadece 1 gol bulabilen Bursaspor 3'te 3 yapar mı?

Kimse kimseyi kandırmasın böyle bir ihtimal sadece kâğıt üstünde var. Sahadaki Bursaspor'a baktığınızda kalan 3 maçta 2 puan çıkartsa iyi...

İşimiz mucizelere kaldı yani..!..

3 yıl boyunca aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar bekleyebilir misiniz? Normalde bekleyemezsiniz lakin Bursaspor Başkanı Ali Ay işte aynen bunu bekledi. Çekirge bir sıçradı, iki sıçradı, üçüncüde büyük ihtimal sıçrayamayacak. Zaten sıçramaya tahammülü de kalmadı ki!..

İki yıl üst üste yaşadıklarından hiç ders almayan bir başkan maalesef Bursaspor camiasını işte bu noktaya getirdi. Onca uyarana, yazana, çizene rağmen beceriksizliğin en üst örnekleri sergilendi!

Devre arasında 11 milyon TL lazımdı Bursaspor'un transfer tahtasını açmak için... 18 milyon da kulüp borçlanıp 2 transfer yapsaydı 28 milyon gibi bir mali tablo çıkardı önümüze.

6 galibiyet alınınca zaten 18 milyon kasanıza giriveriyor. Yani cepten çıkan sadece en fazla 10 milyon olurdu. Camia mutlu şekilde önümüzdeki sezonun planlamasını yapar, Ali Ay da hiç tartışılmazdı.

Sezonun ilk yarısında ligin dibine demirlemiş Ankaragücü ve Rizespor'un yaptıkları ortada. Harcadılar ve karşılığını fazlasıyla aldılar.

Bursaspor'da küme düşme durumunda minimum 70 milyon TL bir zarar söz konusu. Üstüne bir de cepten harcamak zorunda kalacağınız 30-40 milyonu koyalım. Tek sezon alt ligde oynamanın maliyeti 100 milyonu buluyor.

10 milyon harcayarak ligde tutabileceğiniz kulübü 100 milyon zarara sokmuş oluyorsunuz anlayacağınız. Ve ilk yılda Süper Lig'e tekrar yükselemediğiniz takdirdeyse işiniz daha da zorlaşıyor. Geçmişten gelen borçlar da yakanızda ve ufukta yayın geliriniz hiç yok. O zaman işte yandı şampiyon kulüp!..

Camia maalesef Ali Ay'dan ve yönetim tarzından çok yoruldu. Şampiyonluk yaşamış bir takımın küme düşmesine imza atan başkan olarak tarihe geçmek üzere Ali Ay...

Tabii Erkan Körüstan ve Recep Bölükbaşı'nı da unutmayalım! Bu 3 başkan Bursaspor'un adeta kuyusunu kazan başkanlar olarak tarihe geçtiler!..

Şimdi anlıyoruz ki İbrahim Yazıcı vefat ettiğinde Bursaspor da ölüm döşeğine yatmış. Sadece biraz uzun sürdü can vermesi. 3 başkan yavaş yavaş süreci tamamlayıp beyin ölümünü el birliğiyle gerçekleştirdiler.

Ali Ay ise fişi çekti. Ayrıca can çekişen kulübün arazilerini üstüne alelacele alan başkan olarak da tarihe geçti!

Başlıkta dediğim gibi...

Yazıcı öldü böyle oldu...

Sıkı Bursasporlu iş adamlarımız var, umut hiçbir zaman kesilmez ama bile bile bu durumlara düşmek çok üzücü.

Allah'tan ümit kesilmez demişler ama kulübün idare ediliş tarzını görünce Allah'tan ümit de kesilir arkadaş!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.