Hava Durumu

Yeni nesil başkan!

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2019 04:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2019 04:03

"Yeni nesil Nilüfer" sloganıyla yola çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem gazetemizi ziyaret etti. 31 Mart sonrası seçilenlerden ziyaretimize gelen ilk başkan oldu.

"62 ile kazanacağız demiştim ve öyle oldu. Gerçi daha fazlasını da alabilirdik ama son hafta algılarda bazı değişikliklere yol açıldı. Yine de memnunum" sözleriyle seçim dönemini özetledi Turgay Erdem.

Öncelikle gündem Bursaspor'du. Hafta sonu hayati maçta Göztepe'yi konuk edecek Bursaspor doğal olarak Başkan Erdem'in de gündemindeydi:

"Bursaspor bizim için değer. Alt lige düşmesi tüm Bursalıları yaralar. Üç yıldır düşmeme mücadelesi veriyoruz. Destek vermek zorundayız. Nilüfer Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız. Özlüce'deki tesislerin yerine AVM yapılırsa Bursaspor kazanabilir ama projeyi Milli Emlak desteklemeli. Yer Milli Emlak'a ait. Bence ticaret düşünmemeliler bu konuda..."

Erdem Bursaspor için Ürünlü'de uygun yerler olduğunu da vurguladı. Umarız Milli Emlak ile herkesin evet diyeceği bir formül bulunur ve Bursaspor'un borç yükü de hafifler.

Bugün 16 Mayıs... Bursaspor'un devrim niteliğindeki şampiyonluğunun ardından tam 9 yıl geçti. Şampiyonluğun yıl dönümünde küme düşmekten ve borç yükünden bahsetmek içimizi acıttı doğrusu...

Nereden nereye...

Nilüfer Belediyesi'nde mali durum nasıldı. Başkan Erdem tüm belediyeler için ekonomik krizin boyutunun ciddi olduğunu anlattı:

"Belediyeler ciddi ekonomik krizde. Ekonomik krizin belediyelere yansıması da görülüyor. Vergi tahsiline göre yolumuzu çizeceğiz. Gelirlerimiz azaldı. Geçen yıl mecburen yer sattık ama bütçemizi de gerçekleştirdik. Yanlış yatırımlar da belediyelerde ekonomik sıkıntıya yol açıyor. Stadyuma 700-800 milyon harcandı mesela... 100 milyona eski stadı büyütürdük. Devlet de verirdi. Yanlış yatırımlar tüm belediyelerde. Çok fazla elemanla çalışıyor belediyeler. En büyük problem de bu..."

Kötü tabloya rağmen hizmetlerinde hiçbir aksama olmayacağının da altını çizdi Erdem:

"İlk hedefimiz personelin maaşını ödemek. İkinci hedef asli belediye görevleri ve çocuklara yatırım. Onların taleplerini gerçekleştireceğiz... Daha fazla yeşil alan ve ağaç dikimi önceliğimiz. Sonra gençlere yatırım. Yetişkinleri en sona attık şimdilik. Stratejimizi süreç içinde belirleyeceğiz."

Turgay Erdem, Nilüfer'deki kentsel dönüşüm mağdurları konusunda son duruma da değindi:

"Altepe'yi kentsel dönüşümde hatalar konusunda uyardık! Sıkıntı çıkacağını söylemiştik. Tabii uyarılarımızın aynen gerçekleşmesini istemezdik. İnsanların kira yardımı kesildi. Ev kiralarını ödeyemez duruma geldiler. Alinur Aktaş ile görüştük. Elinden geleni yaptı ama yetersiz kaldı. Aktaş da biz de kararlıyız. Nilüfer'deki mağduriyetleri birlikte çözme konusunda çalışacağız ve çözüm yolu bulacağız."

Ve herkesin konuştuğu İstanbul'daki seçimler konusuna Erdem'in yorumu:

"İmamoğlu ya farklı alacak ya da farklı kaybedecek. Erdoğan'ın kazanmak için çok uğraşacağı kesin. Seçim sonucunu endişeyle bekliyorum. Oysa kriz dönemindeyiz ve Türkiye'nin umuda, güzel söylemlere, toplumsal barışa ihtiyacı var. Ekonomik güveni artırmak lazım. Yabancı yatırımcılara cazip ortam yaratmak zorundayız. Ülkenin meselesi bence bu olmalı."

Pozitif ve uzlaşmacı tarzıyla Erdem, Nilüfer'i geleceğe taşıyacak donanımda...

Umarız kentsel dönüşüm başta olmak üzere sıkıntılar halledilir ve Nilüfer, Bursa'nın gözbebeği olmaya devam eder.


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.