Hava Durumu

Yerli milli siyasi yelpaze

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2019 06:00

Başka bir partiden küskün aday transfer edildiğinde hemen "ithal aday" yakıştırmaları yapılıyor. Eskiden beri partisinde mücadele verenler tepki gösteriyor.

 Partiden biri disiplinsizlik sebebiyle gönderildiğinde ise "ihraç edildi" deniliyor. Biri ihraç edildiğinde geriye kalanlar "ihraç fazlası" oluyor hal böyleyken.

O zaman ihraç fazlası partililer transfer edilen adayı "ithal" diye nitelendiriyor anlayacağınız. Tuhaf bir ithalat-ihracat dengesi içinde gidip geliyor siyasi partilerimiz. Birinin ihraç ettiğini diğeri ithal de edebiliyor.

Keşke siyasette de ihracat yapabilsek... Almanya'ya, Hollanda'ya siyasetçi ihraç edebilsek. Ne güzel olur değil mi?

Öyle siyasetçiler yetiştirsek ki gelişmiş ülkeler gözünü bizim topraklara dikse...

Neden soğan ithal ediyoruz? Çünkü yerli soğan pahalı... Acaba ithal aday olmasının sebebi de partilerin yerli adaylarının pahalıya mal olmasından mıdır? Mazot, gübre fiyatları her partinin kendi aday maliyetlerini etkilemektedir?

Şaka bir yana aslında memleket sınırları dâhilinde başka partiye geçen vatandaşlarımızı "ithal" yaftasıyla ötekileştirmemeli. Son derece ayıp. Sadece yerli ve milli siyasi yelpazemizde geziniyorlar. Yer değiştiriyorlar. O kadar...

Hepsi öz evladımız... Kimse ithal değil... Siyasi yelpazemizin neresinde olursa olsunlar bizimdir hepsi...

Sadece futbolcu transferine döndürmesinler işi. Parti değiştiren kimse "Ben aslında çocukluktan beri bu renklere âşıktım" misali sözler sarf etmesin. Kimse geçmişini unutmasın. Bir gün tekrar eski partinize de dönebilirsiniz. Unutmayınız...

CHP - DSP arasındaki geliş gidişlerde bu durum kolayca yaşanabilir.

Bu arada DSP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel, "Ekmeleddin İhsanoğlu, Abdullah Gül gibi projelerle milletin önüne gidilmez. Yazıktır. CHP'nin kapatılması ve tasfiye edilmesi gerekiyor" diyerek bir polemik fitili ateşledi.

Biz de yavaş diyoruz. Aman diyoruz...

2 hatalı aday gösterdi diye koca CHP neden kapatılsın? Neden tasfiye edilsin? Daha neler.

Her başarısız aday belirleme stratejisi sonrasında partiler kapatılsaydı öncelikle şu an DSP diye bir parti de ortada yoktu. Lütfen biraz yavaş gidelim. Önemli isimleri renklerine bağladı DSP lakin ufaktan yol alalım lütfen...

Kazanamasa da çelme takmaya niyetli parti şeklinde nitelendirilen DSP'nin yöneticileri biraz daha mutedil sözcükler dillendirmeli.

Biliyorum gündemde çok gerilere düştünüz lakin yeniden gündem olmanın yolu "CHP kapatılsın" tezinden geçmiyor.

Teşekkürler, kalın sağlıcakla...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.