Hava Durumu

Yerli ve Milli Piyango

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2020 06:00

Milli Piyango'da geçen sene 70 milyon lira tam bilete isabet etmiş ve tam biletin sahibi ortaya çıkmayınca ahali piyangodan soğumuştu.

Oysa eskiden Mili Piyango'nun yılbaşı çekilişi iple çekilirdi. Kimse güvenilirlik sorgulamazdı.

Nasıl bir talihli 70 milyonunu almaya zahmet etmezdi? İnanamadı vatandaş haliyle ve çeyrek bilet alımı dahi yavaşladı.

Bu yıl 80 milyon liralık ikramiye tekrar çeyrek bilete çıkınca az biraz normalleştik. Tabii bu normalleşme anca 2021'e yansıyacak. Piyango bayileri adına sevindirici bir olay.

Tam biraz da olsa normalleştik derken kafalar yine karıştı.

Yıldırım Demirören'in Milli Piyango'yu ortağıyla birlikte almasının ardından ilk büyük ikramiye çekilişi İnegöl'e de isabet etti.

4 biletten biri İnegöl'de satıldı. Piyango'nun sahibi İnegöllü Yıldırım Demirören olunca bıdı bıdı yapanlar da çıktı natürel olarak.

Hakikaten tesadüfün de böylesine şapka çıkartılır. Bu arada eğer İnegöllü talihli de ortaya çıkmazsa yine karizma fena çizilir 'Yerli ve Milli Piyango'nun. Onun da altını çizelim.

Bu arada sosyal medyaya düşen büyük ikramiye çekiliş anı görüntüleri de inanılır gibi değil. Daha kızlarımız numarayı belirlemek için topları çekmeye yeltenirken ikramiye kazanan numara altyazıyla veriliyor.

Muhabir kızımız kazanan numarayı açıklıyor.

Görüntülerin montaj olduğunu düşünmek istiyoruz Türk milleti olarak! Yoksa sıkıntı çok büyük!..

Öte yandan çekilişten sorumlu yetkililerin ikramiye belirlendikten sonraki jest ve mimikleri artı birbirlerine davranışları da tuhaf ötesiydi.

Ne konuştular, neden birbirlerine öyle tuhaf işaretler yaptılar? Vücut dilleri ne anlatıyordu? Oturdukları yerde bilgisayarlara neden defalarca baktılar' Neden birbirlerine 'şşşş konuşma, ses etme' gibisinden hareket yaptılar?

Hani birine desek ki 'Yerli ve Milli Piyango'yu yerle bir edin' diye...

Anca bu kadarı yapılır!..

Biri çıkıp gerçekçi şekilde samimiyetle açıklasa da rahatlasak sevgili okur.

Sürpriz değil tüm eleştiriler hal böyle olunca. Milletin ağzı torba değil ki büzesin.

Milli Piyango'dan acilen doyurucu bir açıklama gelmeli.

Yazımı yazdığım saat itibarıyla henüz talihli de ortaya çıkmamıştı. İnegöllüler de dedektif gibi kime çıktığını araştırıyorlardı. Borç istemek için değil, talihli İnegöl'e yardım eder belki umuduyla.

Kanaatimce İnegöllü talihli an itibarıyla İnegöl'den binlerce kilometre uzaklaşmıştır. Artık İnegöllü değil Bahamalı dahi olabilir. 20 milyon TL bu. Kimini bozar, kimini aşırı dikkatli olmaya zorlar.

Talihli kişi İnegöl'e yatırım yapar umudu bana fazla romantik geldi. Malum kimi orta ölçekli mafyalar da talihlilerin peşine düşüyor. Tabiri caizse çöküyorlar. O yüzden İnegöllü talihlinin kimliğiyle ortaya çıkma ihtimali eser miktarda.

İnegöl'e faydası olur diye de düşünmeyelim lütfen... Gereksiz hayallerden kaçınalım...

Şu piyango işlerini de gözden geçirelim. Yeniden devlete geçse daha hayırlı olacak gibi!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.