Hava Durumu

15 Temmuz şehitlerinin isimleri Bursa'da yaşayacak

Bursa Valisi İzzettin Küçük, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin isimlerinin 'BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Kampüsü'nde yer alan anıta nakşedilmesi törenine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2017 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2017 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
15 Temmuz şehitlerinin isimleri Bursa'da yaşayacak

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk'un kendisine eşlik ettiği Vali Küçük burada yaptığı konuşmada, "Bizler 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz' inancını benimsemiş bir milletin mensuplarıyız. Bu vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak adına kahramanca göğsünü siper eden tüm güvenlik güçlerimizin Allah yardımcısı olsun, korusun ve güç versin. Ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak adına karanlık 15 Temmuz gecesine canlarıyla ışık tutan şehitlerimiz ve ölümü göze alarak kahramanca duruş sergileyen gazilerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Umarım bu gibi eserler bizden sonraki kuşaklara bu ülkenin ne gibi fedakarlıklarla bugünlere geldiğini akıllarından çıkartmayacak bilinci görselliği ile empoze eder" dedi.

Kendileri için çok önemli olan bu günde yanlarında yer alan Vali Küçük'e şükranlarını ileten BTSO Başkanı Burkay da, anıtın yer aldığı BTSO Eğitim Kampüsü hakkında bilgi verdi.

Anıt yapımında kullanılmak üzere 6 adet tek parça devasa doğal Marmara mermeri, Bursa'nın Nilüfer ilçesi Atlas Mahallesinde kesildi. Ocak dibinde sağlamlığı defalarca test edilen dev taşlardan çatlamayanı anıt için seçildi. Mermer kütlesi, 700 ton ağırlık kaldırma kapasitesine sahip bir vinç tarafından ocak dışına çıkarılabildi. 8 metre genişlik ve 5 metre yüksekliğe ulaşan, 107 ton ağırlığındaki dev mermer, ağır tonajlı 6 araç yardımıyla, olağanüstü güvenlik önlemleri eşliğinde nakledildi ve BTSO"nun Yeniceabat'taki eğitim külliyesine getirildi. Son düzenlenmelerin tamamlanmasıyla anıt, 15 Temmuz'un yıl dönümünde açılacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.