Hava Durumu

15 Temmuz'u planlayan generaller hakim karşısında

38 kişilik Sözde Yurtta Sulh Konseyi'nin de yargılandığı, Genelkurmay Başkanlığı'nda 15 Temmuz gecesi yaşananlara ilişkin çatı davada sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
15 Temmuz'u planlayan generaller hakim karşısında

15 Temmuz darbe girşiminin en kritik davası bugün başladı. Genelkurmay Başkanlığı'nda o gece yaşananlara ilişikin çatı davada, sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Davanın bir numaralı sanığı Fetullah Gülen. Aralarında, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün de bulunduğu sözde "Yurtta Sulh Konseyi" hakim karşısında olacak. Sanık kürsüsüne önce Akın Öztürk çıkacak.

Yaklaşık bir ay sürmesi beklenen çatı davanın ilk duruşması için Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Cezaevi yerleşkesi ve çevresinde, uçuşa yasak alan uygulaması sürecek. Uçaksavarlar, tam dolum halinde tutulacak. Keskin nişancı sayısı artırılacak. Dava boyunca cezaevi kampüsünde jandarma komando ve cezaevi personelinden oluşan bin 500 kişilik ekip görev yapacak.

Duruşma salonu ve cezaevi etrafı, "arı" tabir edilen ve yerden çıplak gözle görülmeyen mini kameralarla gözetlenecek. Kameralar, cezaevi içindeki koğuş binalarından yerleşkeye bitişik haldeki duruşma salonuna kadar sanıkların getirileceği araçları havadan takip edecek.

HİLALİN GÖLGESİ HARAM OLSUN

SAbah saatlerinde FETÖ'nün askeri üyelerinden oluşan "Yurtta Sulh Konseyi" üyesi 38 kişinin de aralarında bulunduğu sanıklar yoğun güvenlik önlemleri altında salona alındı. "Osmanlının torunu böyle bozar oyunu", "Devletini sevmeyen haine hilalin gölgesi haram olsun" ve "15 Temmuz için adalet" yazılı pankartlarla cezaevi bahçesinde bulunan vatandaşlar "idam isteriz" sloganlarıyla darbecilere tepki gösterdi. Ayrıca darbecilerin geçişi sırasında vatandaşlar darbecilere idam ipi fırlattı.

MAĞDUR SAYISINCA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Sanıklar "anayasayı ihlal", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü yönetmek ve üyesi olmak" suçlamalarının yanı sıra darbe girişimi kapsamında ülke genelinde işlenen "cumhurbaşkanına suikast", "250 kişiyi şehit etme", "2 bin 735 kişiyi öldürmeye teşebbüs etme" ve "üst düzey komutan ve devlet yöneticilerinin hürriyetini sınırlama" suçlamalarından da şehit ve mağdur sayısınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA MÜŞTEKİ

Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili hazırlanan çatı iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "mağdur-müşteki", Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ise "mağdur" olarak yer alıyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.