Hava Durumu

AB'den Doğu Akdeniz uyarısı: 'Çatışma riski yüksek'

Bütün dünya Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimi izlerken, AB Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, Financial Times'a konuştu. Borrell, "Doğu Akdeniz'de gerilim katlanarak artıyor ve sözlerin ötesine geçecek bir çatışma riski var" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2020 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2020 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AB'den Doğu Akdeniz uyarısı: 'Çatışma riski yüksek'

Doğu Akdeniz'de gerilim tırmanırken, Avrupa Birliği'nin tepe isminden kritik açıklamalar geldi... AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times'a açıklamalarda bulundu.

Son dönemde hem Belarus hem de Doğu Akdeniz ile ilgili ciddi krizler yaşayan Avrupa Birliği'nin üst düzey yetkililerinden olan Borrell, "Avrupa Birliği, 24 Eylül'de başlayacak Brüksel'deki zirvede Türkiye'ye yaptırımı konuşulabilir" ifadesini kullandı.

Borrell, AB'nin komşularında son aylarda tansiyonun yüksek olduğunu söylerken, "Son 10 ay içerisinde Libya'dan Belarus'a bizim komşularımız yangın yerine döndü. Tahmin edebileceğimden çok daha kötü bir hale dönüştü her şey" dedi.

ÇATIŞMA RİSKİ YÜKSEK

AB bünyesindeki 5 yıllık görevine Aralık ayında başlayan Borrell, "Doğu Akdeniz'de Yunanistan, Türkiye ve Rum Kesimi arasındaki gerilim katlanarak artıyor ve sözlü atışmanın çok ötesine geçecek bir çatışma riski yüksek" ifadesini kullandı.

Michael Peel ve Ben Hall imzalı haber için görüş bildiren fakat ismini açıklamak istemeyen bazı AB diplomatları ise Rum Kesimi'nin AB'nin elini kolunu bağladığını öne sürdü.

TÜRKİYE'YE YAPTIRIMI GARANTİLEMEK İÇİN...

Geçen ay Belarus'ta yapılan seçimlere hile karıştığına dair iddiayla başlayan ve o günden beri devam eden halk ayaklanmasını uzaktan izleyen Avrupa Birliği, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ve yakınlarına yaptırımı gündeme getirmişti. İsmini açıklamayan AB diplomatları yaptırım listesinin onaylanmasını Rum Kesimi'nin geciktirdiğini söyledi.

Yetkililer, "Rum Kesimi, Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını garanti altına almak için Belarus'un listesini tutuyor" ifadesini kullandı. Financial Times'a konuşan bir Rum yetkili ise, "Biz böyle bir şey yapmıyoruz. Sadece bu listedeki önerileri uygulayacak bürokratik kapasitemiz yetersiz" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.