Hava Durumu

Adalet yürüyüşü 4.gününde

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün dördüncü gününde yürümeye devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2017 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2017 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Adalet yürüyüşü 4.gününde

Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün dördüncü gününün sabahında, Kahramankazan'da Kent Ormanı Piknik Alanı'nda açıklamalarda bulundu. Sevgiyle, hoşgörüyle yürüdüklerini, yürüyüş sırasında kimseyi rahatsız etmemeye özen gösterdiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, adalet isteyenlere kucaklarını, gönüllerini açtıklarını belirtti.

"Buyurun, adalet için hep birlikte yürüyelim" çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Dün 20 Temmuz darbecisi açıklamalar yapmış, efendim neymiş, yürüyormuşuz akşam karavanda kalıyormuşuz. Vallahi benim karavanda altın klozet yok. Arzu ediyorsa gelsin, bir gece kendisini misafir edebilirim. Kendisi karavanda kalsın ben dışarıda toprakta yatacağım. Bir gece..." diye konuştu.

ADALET İÇİN YÜRÜYORUZ BİZ

Tahrik edilmeye çalışıldıklarını ancak bunlara kapılmayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar,  'Hakim, savcı çağırırmış.' Biz bu ülkede darbecilerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Yaşadığım dönemleri anlatıyorum, 70'lerde,  80'lerde, 2017'lerde ne yaptılar bunların hepsini biliyoruz. Darbeciler tarihin karanlık sayfalarında, mücadele edenler de tarihin ak sayfalarında yer almıştır. Bakın bu kadar eleştiriyorlar ama şu sözü kullanamıyorlar: 'Ya bizim ülkemizde adalet var kardeşim niye yürüyorsunuz', diyemiyorlar. Çünkü onlar da gayet iyi biliyorlar ki adalet yok. Peki bu söylemlerin kaynağı nedir? Acizlik ve zavallılık. Adalet için yürüyoruz biz, adalete karşı değil. Ben, 20 Temmuz darbecisine bir soru sormuştum daha önceleri. Benim her sözüme anında cevap veriyor ama bu soruma nedense hiç cevap vermiyor. Sorduğum soru son derece basit, sıradan ama çok önemli bir soruydu. Demiştim ki 'Namus ve şeref kavramı sizin için neyi hatırlatıyor, sizin için bu kavramların önemi nedir, bunu bize bir anlatın biz de öğrenmiş olalım.' Ama şu ana kadar bu soruma yanıt vermiş değil. Kendisine son olarak şunu hatırlatmak isterim, her firavunun bir Musa'sı vardır bunu sakın unutmasın."

BİR PARTİLİ YARALANDI

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne katılan Hasan Tatlı isimli 65 yaşındaki bir partili, fenalaşarak yere düşüp kafasını vurdu. Yürüyüşü takip eden ambulansla hastaneye kaldırılan Hasan Tatlı'nın durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.