Hava Durumu

AK Parti'den yeni torba yasa hamlesi! Artık kesinti yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan ve 2019 yerel seçimlerinden önce büyükşehir belediyelerine devredilen şehir içi raylı ulaşım sistem ve metro projelerinin borçlarından ödenemeyen tutarlar için, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere belediyelerden kesinti yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2022 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2022 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den yeni torba yasa hamlesi! Artık kesinti yapılacak
AK Parti, Bankacılık Yasası'nda da değişiklik yapan 20 maddelik yeni bir torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Yasa teklifinde, daha önce Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından "cumhurbaşkanına verilen yetkinin sınırı belli olmadığı" gerekçesiyle iptal edilen bir düzenleme yer aldı.

BBC Türkçe’de yer alan haberde, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan, 2019 yerel seçimleri öncesi metro devri yapılan tüm belediyelerden borçları için aylık gelirlerinden yüzde 5 oranında kesinti yapılması öngörülüyor.
Buna göre İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere en geç 25 gün içinde borçların ödenmesi istenilecek. Ödemeyi yapamayan belediyelere ise haciz işlemi başlatılabilir.

ARLIK FONU İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER
Teklifte, Türkiye Varlık Fonu'nun hak sahibi olduğu şirketler ve bunların yararlanacakları muafiyetlere ilişkin düzenlemeler yer alıyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.