Hava Durumu

Akaryakıta büyük indirim bekleniyor

Akaryakıt sektörü yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilk indirim çarşamba gününden itibaren motorinde gerçekleşecek. Motorinde 1 TL 50 kuruş indirim yapılması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2022 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2022 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akaryakıta büyük indirim bekleniyor

Hem petroldeki düşüş hem de dolardaki gerileme akaryakıta indirim müjdesini olarak yansıyacak.

Litresi 30 lirayı aşan motorine ilk indirim geliyor. Sektor kaynaklarından alınan bilgiye göre, motorinde, salı gününü çarşambaya bağlayan gece 1 lira 50 kuruş civarında indirim bekleniyor.

MOTORİN 30 LİRANIN ALDINA DÜŞECEK

23 Haziran'da petrol fiyatlarında 124 dolardan 109 düşüş sonrası pompaya sadece benzin tarafında 25 kuruşluk bir indirim yansıtılmıştı. Şimdi Brent petroldeki düşüşe dolar kurunda yaşanan düşüşte eklenince vatandaştan büyük bir indirim beklentisi oluştu. Bu kapsamda 1 TL 50 kuruş civarında indirim gelecek motorin fiyatları 30 liranın altına düşecek.

İŞTE İL İL YENİ MOTORİN FİYATLARI

İndirimin ardından İstanbul'da 29.98'den satılan motorinin litresi 28.48 TL'ye gerileyecek. İzmir ve Ankara'da ise 30.11'den satılan motorinin litresi ise 28,61'e satılacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.