Hava Durumu

Akşener'den 'CHP'ye işbirliği teklifi' açıklaması!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin CHP ile iş birliğine ilişkin açıklama yaptı. İki partinin 31 Mart seçimlerine iş birliği içinde girmesine değinen Akşener, teklifi 'İYİ Parti'nin aklının ortaya koyduğunu' ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2022 23:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2022 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akşener'den 'CHP'ye işbirliği teklifi' açıklaması!

İYİ Parti liderinden CHP ile iş birliğine ilişkin dikkat çeken açıklama geldi. Akşener 31 Mart yerel seçimlerinde CHP ile birlikte hareket ettiklerine değinerek "Bu teklifi partimizin aklı ortaya koydu. Bu birliktelik, yan yana geliş, büyük enerji yarattı. Hem İstanbul hem Ankara ve hem diğer büyükşehirlerde imkansız denilen bir seçim sonucu kazanıldı." sözlerini kullandı.

Partisinin Kocaeli İl Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma programına katılan Akşener, il ve ilçe başkanlarıyla bir süre görüştükten sonra partililerle bir araya geldi.

Herkesin Ramazan Bayramı'nı kutlayan Akşener, salgın sonrası ilk kez Kocaeli'de bayramlaşmaya katıldığını söyledi.

İyi bir yola çıktıklarını ifade eden Akşener, İYİ Parti kurulmamış olsaydı bugün Türkiye'de hiçbir şeyin değişmemiş olacağını kaydetti.

"İMKANSIZ DENİLEN SEÇİM SONUCU KAZANILDI"

Meral Akşener, 31 Mart seçimlerine giderken CHP'ye birlikte iş birliği yapmayı teklif ettiklerini anımsatarak, "Bu teklifi partimizin aklı ortaya koydu. Bu birliktelik, yan yana geliş, büyük enerji yarattı. Hem İstanbul hem Ankara ve hem diğer büyükşehirlerde imkansız denilen bir seçim sonucu kazanıldı." dedi.

İYİ Parti teşkilatının buradaki önemine işaret eden Akşener, şöyle devam etti:

"Bundan sonraki işimiz, 13. Cumhurbaşkanının Millet İttifakı'nın adayının olmasını sağlamak ki ben kalpten inanıyorum, 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak. Meclis'te en az 360 milletvekilini inşallah alacağız iki, ama sizden bizzat istediğim bir şey var; partimiz birinci parti olacak üç. İyilik hareketinin iyi insanları, cesurlar hareketinin cesur insanları, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaş almışıyla biz bu ülkede bir şeyi değiştirdik, her şeyi değiştirdik."

"Başbakan Meral" şeklindeki sloganlara "Onu yapıyoruz inşallah." diye cevap veren Akşener, başbakanlığa talip olduğunu dile getirdi.

Akşener, birinci parti çıkacaklarına inandığını belirterek, "Siyasetçi takımının rahatını bozup seçmenin her şeyin hakimi olduğu, seçmenin veli nimet olduğu, beraber el ele tutuşup bu harami düzeni yıktığımız, haram düzenini helal oylarımızla yıktığımız yeni döneme gelmiş bulunuyoruz. Bunun da yol başçısı sizlersiniz. Bu iradenin de sahipleri sizlersiniz. İyi ki varsınız." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından öz çekim yapan Akşener, partililerle bayramlaşıp fotoğraf çektirdi.


 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.