Hava Durumu

Almanya'yla ikinci İncirlik krizi

Türkiye ile Almanya arasında ikinci kez 'İncirlik krizi' yaşandığı iddia edildi. Ankara'nın Alman parlamenterlerin İncirlik Üssü'ndeki askerlerini ziyaret etmelerine izin vermediği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2017 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2017 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Almanya'yla ikinci İncirlik krizi

Almanya Federal Meclisi'nden geçtiğimiz cuma yapılan açıklamada, meclis bünyesinde faaliyet gösteren savunma komisyonundan bir heyetin bu hafta içinde İncirlik Üssü'ndeki Alman askerlerini ziyaret etmeyi planladıkları belirtilmişti.

Açıklamada, Federal Meclis Savunma Komsiyonu Başkanı Wolfgang Hellmich ve beraberindeki komisyon üyelerinden oluşan heyete Türkiye tarafından hala gerekli seyahat izninin verilmediği açıklanmıştı

İZİN ÇIKMADI

Federal Meclis Savunma Komsiyonu Başkanı Wolfgang Hellmich ve komisyon üyelerinden oluşan bir heyet, DEAŞ'a karşı mücadeledeki mevcut duruma ilişkin bilgi almak ve Alman askerlerinin çalışma koşullarıyla ilgili gözlemlerde bulunmak üzere İncirlik Üssü'nü ziyaret etmek için bir süre önce Türk hükümetinden izin talebinde bulunmuştu. Ziyaretin 16 Mayıs Salı günü gerçekleşmesi planlanıyordu. Ancak Türk hükümetinin söz konusu ziyaret için izin vermediği ifade edildi.

Almanya Başbakanı Merkel'den de 'İncirlik' açıklaması geldi. Reuters'ın haberine göre Merkel, "Alman askerleri için İncirlik dışındaki alternatifleri değerlendirmek zorudayız, Ürdün seçeneklerden biri" dedi.

İKİNCİ İNCİRLİK ÜSSÜ KRİZİ

Kararın, Almanya'nın FETÖ'cü bazı askerlere sığınma hakkı tanımasına tepki olarak alındığı belirtildi. Almanya ile daha önce de İncirlik krizi yaşanmıştı.

Geçtiğimiz yıl da 7 Alman parlamenter üssü ziyaret etmek istemiş, Ankara ilk etapta bu talebi reddetmişti. Alman parlamenterin müzakereler sonucu 4 Ekim 2016'da üssü ziyaret etmelerine izin çıkmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.