Hava Durumu

Alternatif tıp resmileşti

Sağlık Bakanlığı, uzun yıllardır tartışma konusu olan 'alternatif tıbbı' resmen sağlık sistemimize dahil etti. Alternatif tıp polikliniklerinin yakın zamanda açılacağı öğrenilirken, bazı vatandaşlar 'bilimin alternatifi mi olur' diyerek uygulamaya tepki gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2017 08:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2017 08:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Alternatif tıp resmileşti

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 'Geleneksel, Tamamlayıcı, Alternatif Tıp Uygulamaları' yönetmeliği resmi gazetede yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, sülük tedavisi, akupunktur ve hacamat gibi 'tedavi' uygulamaları sağlık sisteminde yer alacak. Bu tedavileri ise sertifikaları doktorlar yapacak.

TARİFE BELİRLENDİ

Sağlık sistemimize dahil edilen yeni tedavi yöntemlerinin Sağlık Uygulama Tebliği'nde de fiyatlandırıldığı öğrenildi. Buna göre; malzemeler hariç sülük ve hacamat 50, homeopati 90, muayene ise 22,5 TL. Tamamlayıcı hizmetlerin, bilimsel tıbba göre daha pahalı olması dikkat çekerken, devlet hastanelerinde, alternatif tıp polikliniklerinin de yakında açılacağı bildirildi.

TARTIŞMA YARATTI

Bakanlığın, alternatif tıp kararı kamuoyunda,  'Tıbbın, bilimin alternatifi olur mu?' tartışmasını da beraberinde getirdi. Bıçak parası ve rüşvet iddialarının ayyuka çıktığı sağlık sisteminde, yeni uygulamanın 'umut ticaretine' dönmesinden korkulurken; kimi hekimlerin para için hastalara gereksiz tedavi uygulayabileceği iddia ediliyor.

LALE AKASOY'UN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.