Hava Durumu

Manisa’daki yangının bilançosu ağır oldu

Manisa’nın Salihli ilçesi Dibekdağı mevkiinde dün 11:30’da başlayan ve 2 mahallede etkili olan yangın sabaha karşı 01:00 sıralarında söndürüldü. Yangında 4 ev 1 ağıl 2 motosiklet, 1 traktör, iş makinesi yanarken ve 1 büyükbaş hayvan da kurtarılamadı. Yangın, yaklaşık 14 saatte kontrol altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 14:52
Kaynak: İHA
Manisa’daki yangının bilançosu ağır oldu

Salihli’de makilikte başlayıp, ormana sıçrayan, iki mahallenin tahliye edildiği yangın, havadan ve karadan müdahaleyle 14 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangında ilk belirlemelere göre 300 hektar alan zarar gördü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede Salihli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı ekipler hasar tespit çalışması başlattı.


“Her şey kül oldu”
Evi yanan vatandaş İbrahim Bilal ise “Bu yangında en çok hasarı mahallemiz gördü. Benim evimde tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında babam ile şehir dışında idim. Mahalleye geldiğimizde evimiz çoktan yanmıştı ve mahallede tahliye edilmişti. Evimiz, traktörümüz, her şeyimiz yanmış. Çok üzgünüz” dedi.


“Büyük bir afet yaşadık”
Büyük bir yangını felaketi yaşadıklarını belirten Salihli’nin Karasavcı Mahalle Muhtarı Adem Helvacı “Dün öğle saatlerinde mahallemiz yakınlarında bir orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarında etkisiyle bir anda büyüdü ve mahallemizin içine kadar girdi. Gördüğünüz gibi büyük bir felaket yaşadık. Mahallemizde 4 evde hasar meydana geldi. Ayrıca tarım aletleri, iş makinaları, motosikletler, tarım alanları da yandı.” dedi.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.