Hava Durumu

Atatürk'e neden hakaret ediyorlar?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hem Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu hem de Anadolu topraklarına yeniden Türklüğü eken lider olarak eşsiz bir insan. Ancak son yıllarda O'na saldırmak için yarışanları görünce, gerçek milliyetçiler Atatürk'ü daha çok sahipleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2017 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2017 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Atatürk'e neden hakaret ediyorlar?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk son dönemde beli bir zümre tarafından hedef tahtasına konmuş durumda. Gericiliğin, sömürünün, cehaletin en büyük düşmanı, Anadolu topraklarına Türk Milliyetçiliğini uzun bir aradan sonra getiren  Atatürk'e yapılan hakaretler aslında çok daha ince yapılmış hesapların bir parçası.

Konuyu bugünkü köşesinde değerlendiren Yazı İşleri Müdürümüz Turgay Akbulut, Türkiye'de kendilerini 'İslamcı' diye tanımlayan, dini; siyasetin, ekonominin etrafında yorumlayan/değerlendiren bir zümre olduğunu savunarak, bu zümrenin 'din, siyaset değilse hiçbir şeydir' düşüncesiyle hareket ettiğini, Müslümanlar arasında sadece Türklere ait olan; kimseyi incitmemek, nefsi öldürmek, iyi insan olmak, 'yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevmek'" gibi kavramlara çok uzak olduğunu belirtti.

 Türklerin 'Hoca Ahmet Yesevi'nin, Pir Sultan Abdal'ın, Hacı Bektaşi Veli'nin değerlerinden koparılmak istendiğini savunan Akbulut "Şunu anlamak gerekli ki; Türk'ün İslam yorumu modern, ilerici, kucaklayıcı ve sevgi doludur" ifadelerini kullandı.

Peki Atatürk'e saldıranlar aslında kim?

Bu saldırılardaki asıl amaç ne?

Atatürkçülük'ün yanlış yorumu bize neler kaybettirdi?

TURGAY AKBULUT'UN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.