Hava Durumu

Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türk zaferi!

Polonya'da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nda yer alan Görükle Spor Kulübü'nden Gülistan Korkmaz Avrupa Şampiyonu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türk zaferi!

Polonya'nın Katowice şehrinde 14-18 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na Türk sporcular damga vurdu. Görükle Spor Kulübü'nden(GFC) Türk Milli Takımı'nda yer alan sporculardan 50 kiloda Gülistan Korkmaz finalde Rus rakibini yenerek, şampiyonluğunu ilan etti. Gülistan Korkmaz'ın birinci olduğu Sol Kol dalında Rus sporcu Almra Khubaeva ikinci, Belaruslu sporcu Darya Yatskevich üçüncü oldu. 2017 Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nın ilk iki günüde genç kızlar Avrupa Takım ikinciliği, genç erkekler Avrupa takım üçüncülüğü elde etti. Milliler toplamda 7 altın, 9 gümüş, 17 bronz madalya kazandı.

Avrupa'da üst üste elde ettiği şampiyonluklarla milli gururumuz olan Gülistan Korkmaz, "Bu şampiyonluğu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda bütün Türkiye'ye hediye etmek istedim. Türk kızlarının neler yapabileceğini bir kez daha tüm Avrupa'ya gösterdik. Şampiyonluğa giden yolda bana her türlü desteği veren başta Milli Takım yöneticilerimiz ve GFC Başkanı Kadir Gırdoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bayram sevinci

Bu arada madalya umutlarımızdan erkeklerde yine GFC sporcusu Erkan Damar, +100 kg'de Avrupa ikincisi oldu. Lacivert- Beyazlı GFC'nin bir başka Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcusu Aysu Damar ise şampiyonaya kilo problemi nedeniyle ağır sıklette katılmak zorunda kaldı. + 70'de yarışan sporcumuz Aysu Damar da Avrupa dördüncüsü oldu. Öte yandan milli takımda yer alan sporcularıyla gurur duyan GFC Başkanı Kadir Gırdoğlu, "Sporcularımızın bu başarısı göğsümüzü kabarttı. Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.