Hava Durumu

Bakan Karaismailoğlu'ndan YHT mesajı

Bakan Adil Karaismailoğlu, İstanbul Ankara arasında büyük ilgi gören ve günde 9 sefer yapılan yüksek hızlı tren (YHT) sefer sayısını artacağını, saat başı tren kaldırma niyetinde olduklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2022 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2022 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Karaismailoğlu'ndan YHT mesajı

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul-Ankara arasında büyük ilgi gören YHT seferleri için saat başı tren kaldırma niyetinde olduklarını açıkladı. Bakan Karaismailoğlu, önceki gün basın mensuplarına verdiği iftarın ardından gündeme ilişkin soruları yanıtladı

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Ankara arasında büyük ilgi gören ve günde 9 sefer yapılan yüksek Hızlı Tren (YHT) sefer sayısını artırıp artırmayacakları sorusuna, "Yılın ortasından itibaren her saat başında tren kaldırma niyetimiz var. Ayrıca bu hatta yapımı devam eden Bilecik tünellerinin bitmesinin ardından, ki 2023 sonu gibi tamamlanmasını planlıyoruz, iki kent arasındaki seyahat süresi 45 dakika daha kısalacak ve 3 saat 15 dakikaya inecek" yanıtını verdi.

Karaismailoğlu, Ankara-İzmir YHT projesi için de İngiltere'de sağlanan 2.1 milyar Euro finansmanla tasfiye edilen bölümlerin inşasına başlandığını, 2024 yıl sonu itibarıyla ulaşımın başlamasını planladıklarını söyledi.

İSTANBUL METROLARI

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da bakanlık tarafından yürütülen metro projelerinin yaz aylarında açılmaya başlanacağını belirterek, "İlk Kağıthane-Havalimanı Metro Hattı ile başlıyoruz açmaya; peşinden Kadıköy-Kartal-Pendik bağlantısını Sabiha Gökçen'e kadar uzatacağız. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne yönelik 6.5 kilometre metro hattını da ağustos ayı itibarıyla bitirmeyi hedefledik.

Belediyenin sorumluluğunda olan 100 kilometrelik metro hattının da bir an önce bitmesi gerekiyor. Çünkü bunlar beraber planlanmış ve birbirini tamamlayan projelerdir. O yüzden o tarafı da teşvik ediyoruz ki bir an önce bu projeler bitsin" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.