Hava Durumu

BAL-GÖÇ'te başkan adaylarından ortak açıklama

BAL-GÖÇ’te 3 Temmuz’da gerçekleştirilecek genel kurul öncesinde başkan adaylarından Hasan Öztürk ve Kader Özlem ortak bir basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2022 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2022 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BAL-GÖÇ'te başkan adaylarından ortak açıklama

Genel Başkan adayları Doç. Dr. Kader Özlem ve  Hasan Öztürk tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde, "13 Mart 2022 tarihinde tamamlanamayan BAL-GÖÇ Genel Kurulu’nu gerçekleştirmek üzere Mahkemece tayin edilen ve taraf olduğu bilinen “Kayyum Heyeti”, aşağıda isimleri yazılı bulunan Başkan adaylarının demokrasinin gereği olarak geniş katılımın sağlanabilmesi adına BAL-GÖÇ Genel Kurul’unun Eylül 2022 içerisinde yapılması talebini görmezden gelmiş; diğer Başkan adayının istediği 3 Temmuz 2022’yi BAL-GÖÇ Genel Kurul tarihi olarak ilan etmiştir.

Yaz mevsiminin tam ortasında, Kurban Bayramı öncesinde; Hemşerilerimizin memleketlerinde olduğu ve tatillerini yaptığı bu dönemde, Genel Kurul’a katılımın çok düşük olacağı aşikardır. Kayyum Heyeti’nin tek taraflı ve adeta yangından mal kaçırırcasına almış olduğu bu karar Camiamız geleneklerine ve demokratik anlayışına tamamen aykırılık teşkil etmektedir.

Aşağıda isimleri bulunan Başkan Adayları ile BAL-GÖÇ şubeleri ve Camiamızın temel bileşenleri Yöre Dernekleri olarak art niyetle alınan bu kararın ivedilikle Camianın beklentisi doğrultusunda gözden geçirilmesini ve 30 Haziran 2022 tarihinde görülecek kayyum iptali davasının sonucunun beklenilerek hakkaniyetle ve adilce hareket edilmesini talep ediyoruz.

Kamuoyuna ve Balkan-Rumeli Camiamıza saygı ile duyurulur."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.