Hava Durumu

Başkan Türkoğlu: Yıkım kontrollü yapılmadı

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Hanlar Bölgesi Projesi kapsamında yaptığı yıkımlar sırasında çöken tavanı gündeme taşıdı. Büyük bir facianın ucuz atlatıldığına değinen Türkoğlu, söylenildiği gibi kontrollü bir yıkımın yapılmadığının anlaşıldığını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2022 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2022 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Türkoğlu: Yıkım kontrollü yapılmadı

Bursa’da AVM’deki bir mağazanın tavanının çökmesi, büyük tartışmalara neden oldu. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Kontrollü bir yıkım yapılmadı. Eğer öyle olsaydı matematiksel etütler yapılır, binanın tepesinde çalışan iş makinasının darbelerinin deprem etkisi yaratıp yaratmayacağı önceden tahmin edilirdi. Üstelik yıkılan binanın altındaki AVM bölümü de, çalışma süresince kapalı tutulurdu. Üstelik yıkım sırasında çarşı içindeki sensörlerin, sarsıntı nedeniyle defalarca alarm verdiği, buna rağmen AVM’nin boşaltılmadığı iddiaları var. Çalışmaları AVM Yönetimi ile koordineli başlatmadınız mı? Kısacası belli ki burada tam bir kontrolsüz yıkım yapılmıştır. Çok şükür Allah koruduğu için can kaybımız olmamış ancak maddi kayıplar nedeniyle göz göre göre kamu zararına yol açılmıştır.”

Konunun yıkım nedeniyle gündeme gelmesi üzerine, kamuoyunun daha başka bir dizi soruya da cevap beklediğini vurgulayan Türkoğlu, Başkan Alinur Aktaş’ın sorumluluğu gereği Bursalıları mutlaka bilgilendirmesi gerektiğine işaret etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.