Hava Durumu

Bayram tatiline çıkacaklar dikkat! İçişleri tek tek açıkladı

Arabası olan ve tatile çıkacak herkesi ilgilendiren gelişme! Bayram öncesi harekete geçildi. İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı tatilinde karayollarında sıkı güvenlik tedbirleri alacak. Bayram tatili öncesi ve sonrasında emniyet ve jandarmadan toplam 110 bin trafik ekibi/ timi, 208 bin 900 personel görev yapacak. Bayram dolayısıyla karayollarında trafik hareketliliği artarken, İçişleri de tedbirleri en üst seviyeye çıkardığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bayram tatiline çıkacaklar dikkat! İçişleri tek tek açıkladı

Bakanlık 81 İl Valiliğine “2022 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre Ramazan Bayramında alınacak tedbirler bayram tatili öncesi 29 Nisan’a başlayacak ve 09 Mayıs’a kadar sürecek.

Bayram tedbirleri kapsamında polis ve jandarma trafik ekipleri müşterek denetimler gerçekleştirecek. Jandarma trafik sorumluluk bölgelerinde, araç trafiğinin ve kazaların yoğunlaştığı güzergahlarda da karma ekipler marifetiyle denetimler artırılarak, kural ihlallerinin en aza indirilmesi ve bu sayede ölümlü kazaların önlenmesi sağlanacak.

Bayram süresince trafik tedbirlerinin yerinde denetlenmesi ve yaşanabilecek sıkıntılara anında müdahale edilebilmesi amacıyla; Bakanımız Sn. Süleyman Soylu başta olmak üzere Bakan Yardımcıları, Jandarma Genel Komutanı, Emniyet Genel Müdürü, tüm vali ve kaymakamlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları, Jandarma Genel Komutanlığı Komutan Yardımcıları ve Daire Başkanları, il/ilçe emniyet/jandarma müdür ve komutanları sahada olacak. Özellikle kazaların yoğunlaştığı kaza kara noktalarında ve güzergâhlarda alınan trafik tedbirleri uygulamasının yanı sıra ilave tedbir ihtiyacı olup olmadığının tespiti ve denetimi için bayram tatili boyunca;

• 30 Polis Başmüfettişi,

• 4 Jandarma Başmüfettiş / Müfettişi,

• 22 Jandarma Denetleme üyesi olmak üzere 56 müfettiş görevlendirildi.

-Hız denetimleri ve havadan denetimler artırılacak

Ramazan Bayramı süresince hızdan kaynaklı kazaların önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecek. Kazaların yoğunlaştığı yol kesimlerinde Mobil Radar Araçları ve Elektronik Sistemlerle hız denetimleri artırılacak. Özellikle yerleşim yerlerinde ve kavşaklarda kurulu bulunan KGYS’lere ait kameralar kullanılarak cep telefonu, emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlalleri tespit edilecek.

Trafik ekiplerinin, özellikle kazaların yoğun olduğu sorumluluk güzergâhlarında “GÖRÜNÜR” olmalarının sağlanacak.

Kazaların yoğunlaştığı bölgelerde sürücüler üzerinde denetim hissinin artırılması amacıyla güzergâh üzerine yerleştirilen “Maket/Model Trafik Ekip Aracı” uygulamasına devam edilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.