Hava Durumu

BEL-DER'de kurultay heyecanı

Bursa dağ yöresinin zengin kültürüyle ön plana çıkan, Keles ilçesine bağlı Belenören Köyü sakinlerinin kurduğu BEL-DER'in 7.olağan kurultayı dün yapıldı. Tahtakale Mahallesi'nde bulunan DAĞ-DER Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda İsmail Çakır oy birliğiyle başkan seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BEL-DER'de kurultay heyecanı

Mehmet Fatih Dil 

Yurt içi ve yurt dışında yaptığı yardımların yanında yaptığı örnek faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren, Belenören  Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 7.Olağan Kurultayı, dün yoğun bir katılımla DAĞ-DER Kültür Merkezi'nde  gerçekleştirildi. Sağanak yağmura rağmen katılımın oldukça yüksek olduğu gözlemlenen toplantıda, üyeler birbirleriyle hasret giderme imkânı da yakaladı.

Divan başkanlığını İbrahim Sevim'in, başkan yardımcılığını Şakir Arı'nın, yazmanlığını da Ahmet Yaşar Gündüz'ün yaptığı genel kurulda, aday listesindeki tek isim olan İsmail Çakır  faaliyet raporunu oluşan  duygusal ortamın heyecanından dolayı okuyamadığı için, görevi eski başkan Mustafa Çakar yerine getirdi.

BURSA'DA KÜLTÜR MERKEZİ KURULACAK

Oylamanın ardından başkan seçilen İsmail Çakır gelecek planlarını da anlattı. Bu kapsamda yeni neslin köyünü ve toprağını unutmaması için 'Bayram Gabaci' denilen mevkide bir mesire alanını faaliyete geçireceklerini söyleyen Çakır, köyün eski ilkokulunun olduğu yere de bir spor kompleksi yapacaklarını kaydetti.

Çakır Bursa merkezde çok sayıda Belenörenli olduğunu hatırlatarak, hemşerilerin birlikte vakit geçirebilmeleri ve  kültürel faaliyetlerin yapılabilmesi amacıyla Maksem'de bir bina satın alınacağını, buranın kısa bir zaman sonra  kültür merkezine dönüştürüleceğini söyledi.

KİRAZ VE VİŞNE FESTİVALİ DEVAM EDECEK

Faaliyet planları içerisinde yeni neslin kaynaşması ve birbirini tanıması amacıyla her yılın ağustos ayında  bir gençlik şöleni organize edeceklerini kaydeden Başkan Çakır, ayrıca çocuklardan bir folklor ekibi kurulacağını ifade etti.

Çakır son olarak her yıl organize edilerek artık gelenekselleşen 'Belenören Koyu Kiraz ve Vişne Festivali'ne devam edeceklerini belirtti.

Ayrıca geçmiş dönemde emek verip, yeni yönetimde  olmayan  ayrılan İsmail Çakar, İsmail Güney, Mustafa Işık ve Mustafa Bakan'a  teşekkür plaketi verildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.