Hava Durumu

Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında sahaya çıkmayacak!

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde tatil edilen ve kaldığı yerden oynanması kararı alınan Fenerbahçe maçına çıkmayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2018 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2018 21:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında sahaya çıkmayacak!

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, "115 yıldır hep sahada olduk. Sahada kazandık, berabere kaldık ya da kaybettik. Masada kaybeden olmayı kabul etmemek için 3 Mayıs 2018 günü sahada olmayacağız" denildi.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşması yaşanan olaylar nedeniyle 57. dakikada tatil edilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu, karşılaşmanın 3 Mayıs'ta kaldığı 57. dakikadan itibaren aynı şartlar altında seyircisiz olarak devam etmesi yönünde karar aldı. Beşiktaş Kulübü de TFF'nin bu kararı sonrasında Divan Kurulu'nu olağanüstü olarak topladı. Divan Kurulu Toplantısı sonrasında Yönetim Kurulu da bir toplantı gerçekleştirdi.

BEŞİKTAŞ'IN ALACAĞI CEZALAR

Futbol Disiplin Talimatnamesi'nde Türkiye Kupası maçında bir takımın sahaya çıkmamasının karşılığı olan maddeler şu şekilde sıralanıyor:

"Hükmen mağlubiyet kararı verilir."

"O sezonki müsabakalardan men edilir."

"Takip eden sezonda Türkiye Kupası'nda yer alamaz."

"Ayrıca Türkiye Kupası'nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz."

Bu doğrultuda; Beşiktaş kupadan men edilecek ve Fenerbahçe hükmen kazanarak finale yükselcek. Beşiktaş bu yıl Türkiye Kupası'ndan alması gereken gelirlere sahip olamayacak. Beşiktaş gelecek sezon oynanacak Türkiye Kupası maçlarından da ihraç edilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.