Hava Durumu

Bill Gates, yeni aşı için tarih verdi

Koronavirüs dünyanın dört bir yanında can almaya devam ederken Bill Gates'ten pandemi ve aşılar ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2022 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bill Gates, yeni aşı için tarih verdi

Tarih, 2015 yılında Kovid-19 benzeri bir salgına karşı hazırlıklı olmadığımızı belirten ve uyarılarda bulunan Gates'i haklı çıkarmıştı.

2019'un son günlerinde hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) kısa sürede küresel bir pandemiye neden olarak milyonlarca hayata mal oldu.

Bu açıklaması nedeniyle pandeminin başından beri adı komplo teorileri ile anılan Bill Gates'ten çok konuşulacak açıklamalar geldi.

'Reddit' isimli sosyal medya platformunun soru cevap etkinliğine katılan Gates, aşıların geleceği, pandemi, komplo teorileri ve satın aldığı tarım arazileri ile ilgili sorulara yanıt verdi.

YENİ AŞI İÇİN TARİH VERDİ

'Ne aşı ne de virüsün bulaşması tekrar enfeksiyon kapmanızı engellemez ama hastalık daha hafif geçer' diyen Gates, kurucusu olduğu vakfın bu duruma çare olacak aşılar üzerinde çalıştığının altını çizdi.

'Süper aşı' olarak da anılan bu aşılar hakkında konuşan Gates 'Vakıf tarafından finanse edilen bilim insanları, enfekte olmanızı önleyen aşılar üzerinde çalışıyorlar. Ancak bunlar en iyi ihtimalle 3-4 yıl uzakta. O zamana kadar takviye dozlara devam etmemiz gerekecek. Özellikle yaşlı veya kronik hastalıkları olan insanlar için' ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.