Hava Durumu

Bir kişi can vermişti! Bursa vekili Kayışoğlu heyelan bölgesinden seslendi

2 gün önce Bursa Orhaneli Yolu'nda meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan heyelan bölgesinde açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Bu yol başka can kayıpları yaşanmadan bir an önce bitirilmeli" çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2020 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2020 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bir kişi can vermişti! Bursa vekili Kayışoğlu heyelan bölgesinden seslendi

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhaneli Yolu'nda devam eden yol çalışmasını yerinde inceleyip önemli açıklamalarda bulundu. 2014,2018 yıllarında çökme olduğunu, 2 gün önce de aynı bölgede meydana gelen heyelan sonucu bir kişinin can verdiğini hatırlatan Kayışoğlu,  ANAP döneminde başlayan, AK Parti döneminde de süren çalışmaların, yıllar geçmesine rağmen bitirilmediğini ifade etti.

Yolun yıllardır tamamlanamamasının bölge halkı için alay malzemesi haline geldiğine vurgu yapan Kayışoğlu, "Dağ ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, düğünlerinde araçlarının arkasına, 'Aşkımız Orhaneli Yolu gibi hiç bitmesin' yazısı yazıyorlar. Artık bu yol onlar için çile haline geldi.

Biz konuyu en son şubat ayında dile getirmiştik. İktidar partisi yolun 2022'de biteceğini söyledi fakat hala bitmiş değil. 2014 yılında burada bir kayma yaşanmış ve vatandaşların dikkati sayesinde kimseye bir zarar gelmemişti. 2018'de de yine bu yolda bir çökme yaşandı. Ve en son birkaç gün önce meydana gelen heyelanda bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bölgede ciddi bir kayma tehlikesi var" şeklinde konuştu.

İlerleyen teknolojiye rağmen kayan yol için hiçbir şey yapılmadığını sözlerine ekleyen Kayışoğlu, "Bir an önce bu yolun bitirilmesi, can güvenliğinin sağlanması için yetkililer harekete geçmeli" dedi.

Yıllardır bitirilemeyen yolda toprak kaymaları da devam ediyor. https://t.co/d4uBjX2qDV

-- Nurhayat ALTACA KAYIŞOĞLU (@nurhayataltaca) September 17, 2020
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.