Hava Durumu

Bir tarih daha yaz Timsah!

7Days EuroCup TOP 16 Turunda şampiyonluk adaylarından Partizan NIS’i eleyen Frutti Exta Bursaspor, yarın çeyrek final maçında Slovenla ekibi Cadavita Olimpija’ya konuk olacak. Potanın Timsahları maçı kazandığı takdirde adını yarı finale yazdıracak.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2022 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2022 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bir tarih daha yaz Timsah!

Ali Şahin

Avrupa’da tarihi bir sezon geçiren Frutti Extra Bursaspor yarın kritik bir maça çıkacak. Tarihinde ilk kez yükseldiği 7Days EuroCup TOP 16 turunda Partizan deplasmanından zaferle çıkarak bütün Avrupa’yı sallayan Potanın Timsahları çeyrek final maçında Slovenya ekibi Cedevita Olimpija’ya konuk olacak. Saat 21.00’de başlayacak zorlu mücadele TRT Spor’dan da şifresiz olarak ekranlara gelecek.

 

AYNI GRUPTA YER ALDILAR

Bu sezon yenilenen formatı ile büyük bir heyecana sahne olan 7Days EuroCup’ta normal sezonu B Grubu’rda 7. Sırada tamamlayan Frutti Extra Bursaspor TOP 16’da şampiyonluğun favorisi Partizan NIS’i saf dışı bıraktı. Yeşil Beyazlılar ile aynı grupta yer alan Cedevita Olumpija ise 4. bitirdiği normal sezonun ardından konuk ettiği Türk Telekom’u yenerek adını çeyrek finale yazdıracak.

 

KAZANAN YARI FİNALDE

Finalistlerin gelecek sezon Euroleague vizesi alacağı organizasyonun yenilenen formatı kapsamında çeyrek final eşleşmeleri de tek maç üzerinden oynanacak. Bu kritik mücadeleyi kazanan taraf adını yarı finale yazdıracak. Mücadelenin kazananı yarı final mücadelesinde ise Gran Canaria ve Morabanc Andorra maçının galibi ile deplasmanda mücadele edecek.

 

5. RANDEVU

Frutti Extra Bursaspor ve Slovenya temsilcisi Cedevita Olimpija yarınki maçla birlikte tarihinde 5. kez birbirine rakip olacak. Daha önce oynanan 4 maçta Slovenya ekibi 3 galibiyet elde etti. Potanın timsahları ise 1 maç kazandı. İki takım arasında geçen sezon oynanan iki maçı da Slovenya ekibi kazanmıştı. Bu sezon ise Bursa’daki maçı 93-84 kazanan Yeşil Beyazlılar deplasmanda 103-86 mağlup oldu.

 

TAKIM FORMDA

Slovenya’ya önceki gece ulaşan Frutti Extra Bursaspor Lig’de de önemli bir galibiyet alarak onun motivasyonu ile yolculuğa başladı. Taraftarının önünde zorlanmayan Potanın Timsahları HDI Sigorta Afyon Belediye’yi 94-59 yenerek play-off adına önemli bir galibiyet hanesine yazdırdı. ING BSL’de 16 zafer kazanan Frutti Extra Bursaspor haftayı da 7. basamakta tamamladı. Potanın Timsahları ayrıca oynadığı son 5 maçta tek yenilgisini Anadolu Efes önünde yaşadı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.