Hava Durumu

BTSO 128.yaşını kutluyor

Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu Bursa Ticaret sanayi Odası( BTSO) 128. yaşını kutluyor.1889 yılında kurulan BTSO 37 bini aşkın üyesiyle Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odası.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2017 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2017 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BTSO 128.yaşını kutluyor

6 Haziran 1889 tarihinde Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının vizyoner adımıyla kurulan BTSO, bugün 37 bini aşkın üyesiyle ülkenin en büyük ticaret ve sanayi odası konumunda. Bu kapsamda Odanın 128. kuruluş yıl dönümü sebebiyle BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, yönetim kurulu, meclis ve komite üyeleri ile Oda personeli, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Üyeler, buradan sonra Emir Sultan Mezarlığı'nda bulunan Odanın Kurucu Başkanı Osman Fevzi Efendi'yi kabri başında andı.

"BTSO ÜLKEMİZİN KALKINMASINA LİDERLİK EDİYOR"

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO'nun 128 yıllık köklü mazisiyle Bursa'nın büyümesinde ve Türkiye'nin kalkınmasında lider bir rol üstlendiğini vurguladı. Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının vizyonu, inancı, hayalleri ve ideallerini gerçeğe dönüştürdüğünü dile getiren Remzi Topuk, "Odamız 128 yıl boyunca Bursa ekonomisinin gelişmesine büyük katkılar sundu. Bizler de bu sorumluluk ve bilinçle görevimizi sürdürüyoruz. Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının açtığı bu yolda kararlı adımlarla yürüyen, odamızın ve Bursa'mızın bugünlere ulaşmasında emeği geçen tüm büyüklerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

"128 YILLIK DEV BİR ÇINAR"

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, BTSO'nun çalışmalarıyla Bursa ekonomisinin gelecek hedeflerine doğru ilerlediğine dikkati çekti. Bursa ve Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için var güçle çalışacaklarını dile getiren Şener, "BTSO, Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odalarından birisidir. 128 yıl önce Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının Kozahan'ın küçük bir odasında 70 üyeyle başlayan yolculuğu, artık 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' inancıyla ve 37 bin üyesiyle dev bir çınara dönüştü. Artık karşımızda 200'e yakın ülkeye ihracat yapan marka bir kent var. Bu başarının arkasında BTSO ve üyelerinin katkısı yadsınamaz. Bu temennilerle Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının açtığı yolda kararlı adımlarla yürüyen, Odamızın ve Bursa'mızı bugünlere ulaşmasında emeği geçen Yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Başkanı, meclis üyeleri ve üyelerimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.