Hava Durumu

Burası buram buram özgürlük kokuyor

Her şehrin kendine özgü güzellikleri var. İnsanıyla, yaşam kültürüyle öne çıkan, çağdaş insanların göz bebeği İzmir de özgür düşüncesiyle, farklılıklara olan hoşgörüsüyle insanların akıllarında yer ediniyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2017 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2017 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Burası buram buram özgürlük kokuyor

Yazarımız Yüksel Baysal bugünkü yazısında okuyucularına İzmir'i anlattı. Geçtiğimiz günlerde yolunun birkaç saatliğine İzmir'e düştüğünü aktaran Baysal Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yaklaşık bir saat insanları gözlemleme olanağı bulduğunu belirtti. Baysal "Burası buram buram özgürlük, kısmen de tarih kokuyor.

İnsanlar birbirlerinin yaşamlarına karışmadan, tüm farklılıkları benimseyerek dolaşıyorlar cadde boyunda...

Sadece insanında değil, sanki martısında, denizinin dalgasında, rüzgârının serinliğinde bile hissedilen, içlerine işlemiş özgürlük duygusu" ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal'in kente attığı bu bağımsızlık imzasının etkilerine başka şehirlerde rastlanmadığını kaydeden Baysal "İzmir'in insanı sarıp sarmalayan, etkisinden kurtulmanın zor olduğu "İzmir'de yaşamalıyım" duygusunun nedeni galiba büyük ölçüde aydınlık, özgür, insanca yaşamı gerçekten benimsemiş insanları" yorumun da bulundu.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.