Hava Durumu

Burkay Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na atandı

Kamu Görevlileri Etik Kurulu başkan ve üyeliklerine atama yapılmasına dair karar Resmi Gazete'de yer aldı. Kurulun başkanı Köksal Toptan olurken, atanan üyeler arasında BTSO Başkanı İbrahim Burkay da yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2017 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2017 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Burkay Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na atandı

Kamu Görevlileri Etik Kurulu başkan ve üyeliklerine atama yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, başkanlığa Köksal Toptan, üyeliklere ise Asım Aykan, Selçuk Hondu, Ahmet Karayiğit, Ömer Faruk Doğan, Ahmet Haluk Dursun, Ahmet Demirok, Ziyaeddin Akbulut, Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Prof. Dr. M. Fatih Uşan ve İbrahim Burkay atandı. Söz konusu atamalar, 5176 sayılı kanunun 2'nci maddesine göre gerçekleştirildi.

İBRAHİM BURKAY KİMDİR?

12.04.1963 Bursa doğumlu, yükseköğrenimini Bilecik Üniversitesi-Elektronik bölümünde tamamlayan ve İngilizce bilen İbrahim BURKAY, evli ve 4 çocuk babasıdır. Ev tekstili sektöründe, perdelik kumaş üretiminde Türkiye'deki ilk 5 firma arasında yer alan Burkay Grup'un 1999 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO görevini sürdürmektedir. Grup ayrıca İnşaat, Kimya ve Enerji sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

 1986 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Bursa'da kurulan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) 2006 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanı'dır. İbrahim BURKAY, Türkiye'deki mevcut 57.000 ihracatçı şirketin çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde 2009-2010 yılları arasında Başkan Vekilliği yapmıştır.

 İş dünyasının dış ekonomik ilişkilerini yürütmek, ihracatını arttırmak ve iş geliştirme çalışmalarına yardımcı olmak maksadıyla kurulan T.C. Ekonomi Bakanlığı'na bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun 2014 yılından itibaren (DEİK) yönetim kurulu üyesidir.

 1989 yılında kurulan ve Bursa'da mevcut 35.000 şirketin çatı kuruluşu olan ülkemizin en büyük ticaret ve sanayi odası Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) 2013 yılı Mayıs ayında yapılan seçiminde Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiş ve 2013 Ağustos ayında yapılan Genel Kurulda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.